Publiek mag zelf optreden in Ceilidh op Festival Tussenland

Publiek mag zelf optreden in Ceilidh op Festival Tussenland

ZWOLLE – Een oude Keltische traditie herleeft. Drie avonden lang mag het publiek zelf een verhaal komen vertellen, een lied komen spelen of zingen, op Festival Tussenland van 26 tot en met 28 mei. De Ceilidh (spreek uit: Keejlie) is een oud-Ierse en -Schotse traditie. Gezelschap, een mooi verhaal of lied, en aandachtig publiek, meer is niet nodig voor een heerlijke avond. De avonden worden begeleid door vertellers Eric Borrias en Willemijn Hordijk. Zowel vertellend als luisterend publiek is van harte welkom! Festival Tussenland is gratis toegankelijk. Meer informatie over de Ceilidh. 

Op Festival Tussenland op een rustig plekje, is een strobalentheatertje gebouwd, speciaal voor deze gelegenheid. Heb je nog nooit een verhaal verteld? Dan is dit de perfecte gelegenheid om er één te laten horen. Dat kan een oude overlevering zijn, een verhaal uit het leven gegrepen, een bijzondere gebeurtenis of een zelf gemaakt verhaal. Of een gedicht. Een lied mag ook. Een Ceilidh is een soort open podium. Hieronder vermelden we de begin- en eindtijden. Je kunt echter bij een Ceilidh ook na aanvang nog binnen komen lopen, of eerder weggaan.
Vrijdagavond wordt de Ceilidh geleid door verhalenverteller Eric Borrias, zaterdag en zondag wordt de Ceilidh geleid door theatermaker en verteller Willemijn Hordijk. Opgave is niet nodig. Je kunt gewoon komen als je wilt luisteren of vertellen/zingen/spelen.

Wat is Festival Tussenland?
Festival Tussenland is een oergezellig, intiem, driedaags evenement in het Ter Pelkwijkpark Zwolle, met storytelling, circustheater en straattheater en rootsmuziek. Het festival is vrij toegankelijk. Het publiek wordt om een bijdrage naar draagkracht gevraagd.  

Ceilidh data & tijden
Vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei 21.30 uur tot 22.45 uur
Zondag 28 mei 21.45 tot 22.45 uur.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.