Publiek loopt storm voor revolutionair musicalspektakel ‘1830’

Publiek loopt storm voor revolutionair musicalspektakel ‘1830’

De revolutietiert welig dezer dagen op het prachtige domein van Kasteel de Merode in Westerlo en ruime omstreken. Het verbluffende musicalspektakel ‘1830’ beroert duidelijk de zinnen en de overweldigende positieve geluiden van het publiek, zorgen voor een ware stormloop op tickets. Nadat producent Historalia nog voor aanvang van het openingsweekend tien dagen geleden, reeds twee extra data (3 en 4 september) aan het speelschema toevoegde, wordt er nu op 2 september nog een derde en allerlaatste extra voorstelling voorzien om aan de massale vraag te kunnen voldoen. 

Wie o.a. Lucas Van den Eynde (verzetsstrijder André), Nele Goossens (waardin Leonie) , Ruben Van Keer (Kapitein Vermeer) , Keoni Blockx (Frédéric de Merode), Liesbeth Roose (Anna) en Guy Colinet (Koning Willem I) nog wil zien schitteren in deze indrukwekkende productie over het ontstaan van het koninkrijk België, aarzelt dus best niet te lang om tickets te bestellen! Tickets & info: www.1830.be 

BekijkHIER de nieuwe trailer van ‘1830’
(c: Photography Seppe)
 

Het verhaal
De revolutiegolf die in de 19de eeuw door Europa woedt, breidt zich uit als een olievlek tot ze ook onze contreien bereikt. Dit tot groot ongenoegen van de Hollanders, die onder leiding van Koning Willem I het gezag hebben over de Belgische gebieden. De Belgen drukken steeds meer hun ontevredenheid over zijn regeerstijl uit, tot op een avond heel Brussel in rep en roer wordt gezet… Sleutelfiguren zoals Frédéric de Merode en Louis de Potter vechten mee voor de vrijheid van het Belgische volk. 

Gaandeweg leren we een Brussels gezin kennen dat alles van dichtbij meemaakt. Vader André is een hevig verzetsstrijder, zijn dochter Anna en zijn zoon Ketje (Wies Decock / Matse De Ryck) raken elk op hun eigen manier verweven in de revolutie. ‘1830’ vertelt een verhaal vol actie, liefde en emotie. Een must-see voor elke liefhebber van muziek, theater en geschiedenis.

Producent: Historalia – Simon de Merode
Script/regie: Luc Stevens
Muziek: Sam Gevers
Choreografie: Florian Boutonnier

Beleef het musicalspektakel ‘1830’ nog tot en met 4 september 2021 op het domein van Kasteel de Merode te Westerlo. Tickets & info: www.1830.be 
Voorstellingen starten stipt om 20u, einde voorzien om 23u. 

Prins Simon de Merode / Historalia

Prins Simon de Merode (39 jaar) behoort, met een stamboom die 27 generaties teruggaat, tot de oudste adel van ons land. Toch loopt hij allerminst te koop met zijn afkomst, sterker nog, op zijn LinkedIn noemt hij zich ‘Executive producer’ en hij omschrijft zichzelf graag als ‘CEO van een 600 jaar oude start-up’. Simon de Merode is een volbloed ondernemer en oprichter/drijvende kracht achter Historalia. Met Historalia organiseert hij al enkele jaren adembenemende historische spektakelstukken in openlucht en betoverende musicals in prachtige kastelen. Met ‘Marie-Antoinette’, ‘Albert 1’, ‘Rubens’ en ‘Kerstmagie’, maakte Historalia naam en faam als kwalitatieve producent voor een breed publiek. Dat de producties van Historalia op de waardering van pers en publiek kunnen rekenen, doet de prins-ondernemer uiteraard veel plezier, maar het succes van deze evenementen is ook broodnodig om de enorme restauratie- en onderhoudskosten van de kastelen waar ze opgevoerd worden te financieren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.