Publiek ervaart prettig theaterbezoek in coronaproof Carré

Publiek ervaart prettig theaterbezoek in coronaproof Carré

Amsterdam, woensdag 26 augustus 2020 – Klanttevredenheidsonderzoek wijst uit dat 97% van de bezoekers een prettig theaterbezoek ervaart ondanks de coronamaatregelen en 1,5 meter opstelling in de theaterzaal van Carré. Door de unieke opstelling met de bankjes in de piste en de aankleding met planten voelde men zich met name prettig en veilig. De speciale coronaopstelling in de zaal geeft de bezoeker toch een intieme en sfeervolle theaterervaring. Daarnaast voelde men zich veilig door de duidelijk toegepaste coronamaatregelen zoals aankomst in tijdslots, looproutes, 1,5 meter zaalindeling en vriendelijke begeleiding door de medewerkers van het theater.
 
Intieme en sfeervolle zaalindeling
Koninklijk Theater Carré opende haar deuren na 4 maanden weer in juli voor de speciale voorstellingen van S A M E N in samenwerking met theater Bellevue en De Kleine Komedie. Na de voorstellingen van S A M E N is er een klanttevredenheidsonderzoek gedaan onder de theaterbezoekers. Maar liefst 1998 bezoekers hebben hun mening over zowel de voorstelling als de ervaring van het theaterbezoek in 1,5 meter opstelling gedeeld. Van de bezoekers geeft 97% aan zich prettig en veilig te voelen, 2% neutraal en 1% vond de stoplichten bij de WC’s verwarrend en overbodig. Bezoekers geven in reactie aan met name de indeling van de zaal intiem en zeer sfeervol te vinden door de bankjes en de planten, zeer vriendelijk personeel en duidelijke coronainstructies vooraf en tijdens het theaterbezoek. Via de website en per mail worden bezoekers vooraf geïnformeerd over hun bezoek en ontvangen instructies door middel van een infographic en een video.   
 
Coronamaatregelen
De reguliere stoelen in de piste van het theater zijn vervangen door bankjes en decoratie in de vorm van planten, om toch een bijzondere en intieme theaterbeleving te creëren. Voorstellingen duren maximaal anderhalf uur zonder pauze. Tijdens het gehele theaterbezoek wordt rekening gehouden met de anderhalvemeter-regel. Daarnaast zijn de mechanische ventilatiesystemen geoptimaliseerd waardoor bezoekers en medewerkers kunnen rekenen op een continue aanvoer van schone lucht.
 
Reacties bezoekers
 
“Corona tijd is een enorme belemmering , maar door de improvisatie heeft Carre toch een waanzinnig bijzondere ervaring gegeven,  de bankjes gaven mij de meest luxe theater ervaring ooit.”
 
“De opstelling met de bankjes was efficiënt en elegant. Het werd er een heel intieme voorstelling door. “
 
Mooi hoe dit georganiseerd is, zag er prachtig uit zo en voelde veilig! “
 
Vriendelijke medewerkers. Gezellig sfeervolle noodambiance.”
 
Jullie hebben er zo veel werk van gemaakt! Resultaat: intiem, gezellig, sfeervol, comfortabel en verschrikkelijk gastvrij!”
 
Ik kon merken dat overal goed over was nagedacht en dat er zorg was besteed aan het zo goed mogelijk bieden van een echte theaterervaring“.
 
De professionaliteit van het doorvoeren van de RIVM richtlijnen. Complimenten aan het personeel. Echt!”.
 
 
Vanaf 28 augustus start Carré weer met nieuwe voorstellingen in de zaal voor 500 bezoekers, conform de coronamaatregelen. Bekijk het volledige programma op Carre.nl

FOTO:©Nathan Reinds

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.