PS|theater speelt NACHTWACHT.FM: de eerste voorstelling van een theatraal meerjarenproject over kansenongelijkheid.

PS|theater speelt NACHTWACHT.FM: de eerste voorstelling van een theatraal meerjarenproject over kansenongelijkheid.

PS|theater, hét stadsgezelschap van Leiden, speelt vanaf donderdag 17 november de muzikale voorstelling NACHTWACHT.FM in het Pesthuis in Leiden. De première is op zaterdag 19 november. 

In NACHTWACHT.FM vertellen actrice Rian Gerritsen en muzikant Rian Evers het verhaal van mensen die vallen, opstaan en weer doorgaan. Hoe lang kun je veerkrachtig blijven? Het is de eerste voorstelling van een meerjarenproject waarin het gezelschap kanse(on)gelijkheid in kaart wil brengen. De kaartverkoop loopt via pstheater.nl en is inmiddels gestart.

Over NACHTWACHT.FM

“Wat houdt jou wakker? Bel naar Nachtwacht FM en neem ons mee in jouw dromen.”

De klok slaat 3 uur. Terwijl de stad in diepe slaap is, dwalen negen mensen door de nacht. Karin ligt wakker van de kou omdat ze de energierekening niet meer kan betalen. Greet scheurt door de donkere straten op de motor van haar overleden partner. In de stromende regen is Donny op zoek naar een warm bed. 

Het zijn mensen die klem zijn komen te zitten tussen hun dromen en de werkelijkheid. Op zoek naar een schouder om op te leunen, bellen ze in om hun verhaal te delen met jou: luisteraar van Nachtwacht FM.

“Ze zeggen weleens dat je je schouders eronder moet zetten, maar dan moet je die schouders wel hebben.”

Speelperiode en kaarten
NACHTWACHT.FM is te zien in het Pesthuis in Leiden van donderdag 17 november tot en met zondag 4 november. Wekelijks van donderdag t/m zondag om 20.00 uur. Op zaterdag 26 november is er een speciale nachtvoorstelling, deze begint om 23.00 uur.
Kaarten zijn te koop via de website van PS|theater: https://pstheater.nl/agenda/nachtwacht.fm/ en kosten 16,50 (tot en met zondag 30 oktober) of 18,50 (vanaf maandag 31 oktober)

WIJ, DE STAD
NACHTWACHT.FM is de eerste voorstelling van het grootschalige project WIJ, DE STAD. Samen met allerlei groepen uit Leiden en de omliggende gemeenten brengt PS|theater de komende jaren ongelijkheid in kaart. Deze verhalen worden verteld in theatervoorstellingen, podcasts, muziek en spellen. Als opmaat naar dit project maakte PS|theater al het levensgrote gezelschapsspel Wij zijn de stad. Hierin is het publiek zelf de pion. Met het paspoort van een net geboren baby in de ene hand en een dobbelsteen vol met kansen in de andere hand, bewandelt de speler de levensloop van een Leidenaar. PS|theater maakte hier ook een variant van dat thuis gespeeld kan worden.

NACHTWACHT.FM wordt gemaakt door:

tekst & regie: Pepijn Smit spel: Rian Gerritsen muziek: Rian Evers, Ralf Gerritse dramaturgie: Erica Smits decor- en lichtontwerp: José Warmerdam-van Beek geluidstechniek: Jimmy Duits kostuumontwerp: Maartje Prins creatief producent: Marijn Maurits stadsverkenning: Julia Schmitz

Over PS|theater

PS|theater is het stadsgezelschap van Leiden dat, onder artistieke leiding van Pepijn Smit, theaterproducties maakt over hoe we nu in de stad samenleven. Het gezelschap speelt voorstellingen op unieke plekken in de stad: van de Pieterskerk tot De Kooi en van Begraafplaats Groenesteeg tot Park Matillo. Bij de voorstellingen maken bezoekers kennis met verhalen over de stad en over stadsgenoten die ze nog niet eerder hoorde. De stad is dus onderzoeksgebied, werkterrein, podium en partner. 

NACHTWACHT.FM wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Leiden, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, 

FOTO: ©Ben van Duin

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.