Producent Rick Engelkes maakt laatste deel Opvliegers

Producent Rick Engelkes maakt laatste deel Opvliegers

Vrouwen in de overgang raken maar niet uitgekeken op de herkenbare nukken van de personages uit de comedyreeks Opvliegers. Toch komt er na vijf delen een einde aan de succesvolle serie.

Na het succes van de eerste vier delen van de reeks vriendinnencomedy’s, komt producent Rick Engelkes vanaf 13 december 2019 met een vijfde en tevens laatste deel: Opvliegers 5: Op Safari! Dit keer gaan de vier dames naar Zuid-Afrika. Loes (Rian Gerritsen), Joke (Anouk van Nes), Shirley (Joanne Telesford) en Moniek (Sandra Mattie) verliezen zich in safari’s, wijn proeven en bloedhete overnachtingen in een tent.

Met deze vijfde Opvliegers pakt Engelkes net een diepere laag dan de voorgaande vier edities, zonder af te doen aan humor en hilariteit. Dit keer krijgen de personages te maken met meer dan alleen de lichamelijke ongemakken van de overgang. Interessante thema’s die bij deze levensfase horen, worden aan de kaak gesteld: van vragen als ‘is dít nu alles?!’ tot aan omgaan met vrouwelijkheid, rouwverwerking, gewichtstoename, en hoe te leven met een ongeneselijke ziekte.

Het publiek kent de vier vriendinnen inmiddels als hun eigen vriendinnen; al vier seizoenen delen zij lief en leed met elkaar. Herkenbaarheid en zelfspot, de overgang wordt herkenbaar maar vooral vol humor verwerkt in de avonturen van de dames. Raakt deze groep vrouwen dan nooit uitgekeken op grappen over de overgang en andere herkenbare ongemakken die bij hun levensfase komen kijken? Blijkbaar niet, want Opvliegers trekt elk seizoen gemiddeld 40.000 vrouwen naar het theater.

Het verhaal

Loes gaat voor een fotoshoot naar Zuid-Afrika. Omdat het kan, plakken de vriendinnen daar meteen een kleine vakantie aan vast, maar er is van alles aan de hand. Moniek heeft een diagnose gekregen die veel impact op haar leven heeft. Shirley heeft mannen afgezworen, Joke maakt zich op voor een nieuwe start, en Loes is verliefd op een oudere man. En dat alles speelt zich af tegen de achtergrond van hun Safari, waarbij er ook nog een neushoorn op de foto moet.

Opvliegers 5: Op Safari! start vanaf 13 december, gaat op maandag 13 januari feestelijk in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en is tot eind april te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie over de voorstelling en de complete speellijst is te vinden op www.rep.nu/productie/opvliegers-5-op-safari/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.