Producent musical Sky door rechtbank failliet verklaard

Producent musical Sky door rechtbank failliet verklaard

 
De rechtbank van Amsterdam heeft dinsdag musicalproducent Sky Nederland failliet verklaard. De ex-castleden van de musical Sky vroegen in februari het faillissement aan.
 Advocatenkantoor Jens Advocaten, dat de artiesten bijstond in hun juridische strijd, meldt dat dinsdag. De negen ex-castleden, onder wie Lone van Roosendaal, kregen hun resterende loon niet betaald. Daarop vroeg de groep het faillissement aan. De uitbetaling van de lonen kan nu deels door het UWV worden overgenomen, dat kon niet zonder een faillissementsverklaring.

Marco Borsato

Marco Borsato en componist John Ewbank werkten jaren aan de musical, over een meisje dat wordt gepest en in een droomwereld vlucht. De voorstelling stopte na amper drie maanden wegens gebrek aan belangstelling.

De negen acteurs en dansers uit de show hadden een tijdelijk arbeidscontract gekregen, maar dat werd voortijdig stopgezet toen de musical in juni van vorig jaar stopte. Ze stelden dat ze recht hadden op loon voor de periode dat ze een contract hadden.

Volgens Jens Advocaten zijn de (ex)werknemers de enige gedupeerden. “Vooralsnog lijken de terechte (loon)vorderingen van de negen (ex)werknemers de enige vorderingen te zijn en zou geen sprake zijn van overige schulden.

Consequenties

Volgens Robin de Levita, die de musical produceerde, was een faillissement onontkoombaar. “Nadat de rechtbank ons eerder in het gelijk had gesteld in de zaak en het hof uiteindelijk een andere mening was toegedaan, was een faillissement van Sky B.V. helaas onafwendbaar”, reageert De Levita. “Het betreft hier minder dan 10 procent van de medewerkers en zij zijn dus de enige schuldeisers.”

“De uitspraak van het hof kan grote consequenties hebben voor de financierbaarheid van toekomstige producties in Nederland.”

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.