Priscilla Vaudelle en Florian Myjer verbinden zich aan Theater Oostpool

Priscilla Vaudelle en Florian Myjer verbinden zich aan Theater Oostpool

foto Florian Myjer door Mark Kohn, foto Priscilla Vaudelle door Isabell Janssen

Theater Oostpool is blij en trots om aan te kunnen kondigen dat theatermakers Priscilla Vaudelle en Florian Myjer met ingang van het nieuwe theaterseizoen toe zullen treden tot het artistieke team van het gezelschap.

‘Priscilla en Florian zijn de gedroomde makers om aan het palet van Oostpool toe te voegen. Beide slagen in hun pogingen om een jong en divers publiek te vinden voor hun spraakmakende werk. Hun voorstellingen hebben op hun eigen manier een uitgesproken artistieke stijl, zijn hyper geëngageerd, en ook nog eens entertaining en toegankelijk. Ik heb heel veel zin om met hen aan Oostpool verder te bouwen.’  – artistiek directeur Daria Bukvić

Priscilla Vaudelle (1982) maakte begin 2024 bij Oostpool al de truckvoorstelling Geldezels (14+), over jeugdcriminaliteit. Als maker bij Frascati Producties regisseerde ze o.a. de lovend ontvangen voorstellingen SIXTH (2022) en Osso (2023). Ook maakte ze de musical BIMS, een coming of ageverhaal over een groep Surinaams-Nederlandse jongeren wonend in de Bijlmer. Het werk van Priscilla kenmerkt zich door snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans: krachtige voorstellingen over actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding.

Florian Myjer (1992) heeft zijn sporen verdiend als maker en acteur bij Frascati Producties en theatercollectief De Warme Winkel. Hij ontving veel lof van pers en publiek voor zijn voorstellingen Lady Chatterleys Lover (2021) en Brideshead Revisited (2023), die beide geselecteerd werden voor het Nederlands Theater Festival. In 2023 won hij een Gouden Kalf voor zijn rol in de speelfilm Sweet Dreams. Florian maakt Kunst met een grote K voor een breed publiek, vanuit zeer persoonlijke thema’s en ervaringen, die de sleutel vormen tot klassiekers uit de wereldliteratuur- en theatercanon.

Naast Priscilla en Florian blijven artistiek directeur Daria Bukvić, regisseur Char Li Chung en het makersduo Hulst & Tarenskeen aan Theater Oostpool verbonden. Onder andere Abdel Daoudi, Lara Staal en Karlijn Kistemaker zullen producties maken als gastregisseurs.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.