Primeur voor het Europese vasteland: The Singing Factory brengt musicalversie van ‘School of Rock’ in Antwerpen

Primeur voor het Europese vasteland: The Singing Factory brengt musicalversie van ‘School of Rock’ in Antwerpen

Onlangs gaf productiehuis The Singing Factory (Berchem) hun 21 jongste talenten van kinderkoor Singfonia (6 t/m 12 jaar) nog de kans om als ensemble podiumervaring op te doen in de volwaardige musicalproductie ‘Smike‘. Vanaf 5 november 2021 is het weer de beurt aan jongerenkoor Melodia (11 t/m 16 jaar) om te schitteren in de opvolger van hun felgesmaakte vorige productie ‘June Foster’ (thema: pleegzorg) en dat wordt een hele bijzondere…

School of Rock
De heerlijke Broadwaymusical ‘School of Rock’ werd sinds de première in 2016 nog niet vertoond buiten de UK en de US. Daar brengt The Singing Factory dit najaar verandering in. Haal alvast je luchtgitaar boven en smeer die stembanden in, want niemand blijft stil tijdens deze knallende rockmusical van Andrew Lloyd Webber,  die door The Singing Factory gebracht wordt in een vertaling en regie van MNM-presentator Wanne Synnave.

Met de toestemming van Andrew Lloyd Webber!
Om dit te mogen doen, heeft The Singing Factory zo’n anderhalf jaar onderhandeld met The Really Useful Group van Andrew Lloyd Webber. (The Really Useful Group is volledig eigendom van Andrew Lloyd Webber en heeft als doel zijn shows en muziek over de hele wereld te produceren, in licentie te geven en te promoten – https://www.reallyuseful.com/ )

De musical is gebaseerd op de film’School of Rock’ uit 2003 en vertelt het verhaal van Dewey Finn, in deze Nederlandstalige versie gespeeld door de meesterlijke Jervin Weckx. Dewey is een werkloze rockzanger en -gitarist, die zich uitgeeft voor zijn beste vriend, leraar Ned Schneebly (Bas Bossaerts), die stevig onder de plak zit bij zijn vriendin Patty Di Marco (Joke De Vos). Dewey komt terecht in een prestigieuze school, waar Rosalie Mullins, op onnavolgbare wijze vertolkt door An Lauwereins, op haar beurt de plak zwaait. Als Dewey het muzikale talent van zijn leerlingen ontdekt, besluit hij met hen een rockband te vormen en deel te nemen aan de ‘Battle of the Bands’.  
Jervin Weckx / Bas Bossaerts / Joke De Vos / An Lauwereins
11 jongeren mogen schitteren in hoofdcast!
  Naast ervaring, gooit The Singing Factory naar goede gewoonte in de hoofdcast van hun producties ook heel wat jong geweld in de strijd. Voor ‘School of Rock’ mogen volgende bandleden het hoofdpodium op: 

Chaya Van Mol  (14 jaar, Virginal-Samme) kruipt in de huid van Summer, de manager van de band. De 15-jarige Lotte Villays uit Wilrijk wordt frontvrouwTomika. De rol van flamboyante stylistBilly past dan weer als gegoten bij Mathias Van Cauwenberghe (15, Aalbeke). De 14-jarige Jasper Van Hees uit Mol mag zich uitleven als drummer Freddy en wordt in de band geflankeerd door de stille bassiste Katie, gespeeld door de 16-jarige Sterre Hannes (Olen). Thijs Joppen (15, Vosselaar) heeft op zijn beurt de rol van de onzekere keyboardspeler Lawrence in de vingers en de 16-jarige Titus Schrooyen uit Brecht moet als gitarist Zack de stijfheid in zijn vingers dan weer zien kwijt te geraken. Bo Elisabeth (14, Mechelen) zorgt voor de nodige ondersteuning als backing vocal Shonelle en de 15-jarige Mona Theuwissen uit Antwerpen mag haar licht laten schijnen als nerdy lichttechnieksterSonnie. Hanne Reeg (15, Stabroek) maakt zich meer dan nuttig voor de band als roadie en back-up danseres Sophie en met de 15-jarige Noah Apers uit Hemiksem als stoere security guard James, is ook de veiligheid van iedereen gegarandeerd!

Chaya Van Mol  / Lotte Villays / Mathias Van Cauwenberghe / Jasper Van Hees / Sterre Hannes / Thijs Joppen

Titus Schrooyen / Bo Elisabeth / Mona Theuwissen / Hanne Reeg / Noah Apers
Ensemble jongeren

Provincie Oost-Vlaanderen
Helena De Reu – 12 jaar –  Kruibeke
Joline Vereecke – 13 jaar – Melsele
Zuri Bukuru – 13 jaar – Lokeren

Provincie West-Vlaanderen
Amélie Annys – 15 jaar – Bredene

Provincie Vlaams-Brabant
Rosanne Poltrock – 13 jaar – Schaarbeek

Provincie Antwerpen
Coumba Thiam (16, Berchem), Sophie Dierckxsens (16, Berchem), Célia Arena (16, Merksem), Nore Vanwetswinkel (14, Mortsel), Stella Chapelle (5, Wilrijk), Aurelia-Luna Vittiglio (14, Hemiksem), Merel Carracillo (14 jaar, Lippelo), Xander De Maere (12, Kapellen), Charlotte De Groof (14, Brasschaat), Eline Van Meirvenne (15,  Zwijndrecht), Fee Hannes (13, Olen), Kiran Vanhees (14, Kalmthout)

Ensemble volwassenen
An Wuyts (Kalmthout), Jens Goossens  (Merksem), Kirste Verhoeven (Mol), Leen De Graeve (Aartselaar), Tjorven Pletinckx-Swinnen (Nieuwerkerken), Veerle Van Ransbeeck (Duffel)  
Creatives
Teksten: Glenn Slater / Julian Fellowes
Muziek: Andrew Lloyd Webber
Vertaling en regie: Wanne Synnave
Koorleiding: Tinne De Groot / Ronny Plovie
Choreo: Matthew Michel / Baptiste Vuylsteke
Productent: Diederik Van Durme voor TSF
Co-producent: Per Podium 
‘School of Rock’ speelt vanaf vrijdag 5 november in het Zuiderpershuis te Antwerpen. 
Info & Tickets: www.singingfactory.be

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.