Primeur in musicalland

Primeur in musicalland

De Stille Kracht is voor het eerst te zien als musical. Storytellers, een theatergezelschap uit Zoetermeer gaat de musicalversie van de Stille Kracht uitvoeren in het Buytenpark Openlucht Theater. Dit gebeurt van 28 juni tot en met 9 juli.

De Stille Kracht is het boek van Louis Couperus over toenmalig Nederlands Indië. Het verhaal is erg bekend geworden door de televisieserie met Pleunie Touw en Willem Nijholt. Storytellers brengt deze musical juist dit jaar op de planken vanwege het Couperusjaar.

In de Stille Kracht volgen we het leven van resident Otto van Oudijk en zijn gezin. Zijn vrouw bedriegt hem met zijn zoon uit zijn eerste huwelijk en verleidt zelfs het vriendje van haar stiefdochter. Ondertussen krijgt Van Oudijk een conflict met het lokaal bestuur. Als hij waarschuwingen afdoet als bijgeloof, krijgt de Stille Kracht steeds meer grip op het leven van de familie en gebeuren er gruwelijke en mysterieuze zaken.

Het is voor het eerst dat er van een boek van Couperus een musical is gemaakt. Sebastiaan Smits heeft het verhaal bewerkt als musical en Tjeerd de Haas heeft de muziek gecomponeerd. Het tweetal heeft al veel musicals op hun naam staan zoals Carthago en Vliegende Hollander. Smits roemt het verhaal van Couperus: “Het biedt veel. Zoals de spanning van het bovennatuurlijke, de koloniale geschiedenis en natuurlijk veel intriges. Genoeg aanknopingspunten voor een mooi verhaal. Ook de locatie in het Openluchttheater is een meerwaarde tijdens de voorstellingen”, aldus Smits.

De musical wordt groots opgevoerd in het Openlucht Theater Buytenpark in Zoetermeer. Dit theater gelegen naast SnowWorld en biedt plaats aan 450 mensen.

Kaarten voor de musical zijn te boeken via Eventim of via www.storytellers.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.