Prima ballerina Igone de Jongh terug in het theater

Prima ballerina Igone de Jongh terug in het theater

Na haar eerste succesvolle theatertour door Nederland heeft prima ballerina Igone de Jongh de smaak te pakken. Meer dan 10.000 mensen zagen haar vorig jaar schitteren op verschillende podia door het land. Dit jaar staat de opvolger van I al in de coulissen genaamd ‘Zin in liefde’. Een show over liefde in al haar dimensies van erotische spanning tot kwetsbare intimiteit.De liefde spat letterlijk en figuurlijk van het podium. De tour start met try-outs in onder andere Hoorn, Etten-Leur en Laren. De première van Igone de Jongh – Zin in liefde is op zondag 4 december in de Stadsschouwburg te Haarlem.

In Zin in Liefde geniet het publiek opnieuw van Igone op haar allerbest. Klassiek ballet wordt afgewisseld met een uitstapje naar de moderne dans. Ze wordt daarin bijgestaan door de grootste talenten uit binnen- en buitenland, waaronder een danser uit The United Ukranian Ballet. Samen creëren zij een nieuw ‘fusion’ ballet, een spannende en gedurfde mix tussen klassiek ballet en moderne theaterdans.

‘’Zin in liefde is een voorstelling die ontroert, betovert en tegelijkertijd inspireert om alles te geven.’’

Igone danst en speelt een denkbeeldige diva die de hoogste toppen van de roem heeft bereikt. Vlak voor haar dood kijken we met haar terug op een leven vol uitersten. Haar optredens betoveren ons, ze schittert en verlicht ons leven. Maar we ervaren ook de offers: de totale overgave aan haar talent, haar misstappen en haar dramatische liefdes. Het zijn de thema’s die onlosmakelijk verbonden lijken aan het fenomeen diva. En toch vergeven we haar, de diva, alles want haar toewijding en talent tonen ons iets van het geheim van het leven.

‘Zin in liefde’ staat wederom onder regie van prominent theaterregisseur Ruut Weissman. Haar dromen en fantasieën over de toekomst krijgen vorm in nieuwe, moderne choreografieën. Deze zijn speciaal gemaakt door de talentvolle Italiaanse choreografen Simone Repele en Sasha Riva.


Igone de Jongh is de meest bejubelde en gelauwerde prima ballerina van ons land en een grote inspiratiebron voor zowel publiek als choreografen. Zij was 24 jaar eerste soliste bij het Nationaal Ballet in producties zoals Romeo & Julia, Het Zwanenmeer, Giselle, Doornroosje en De Notenkraker. Sinds de aanval van Rusland op Oekraïne in februari 2022, heeft Igone zich bekommerd om verschillende Oekraïense dansers en was zij de initiatiefnemer voor The United Ukranian Ballet. Daarmee heeft zij meerdere dansers uit Oekraïne naar Nederland kunnen halen om hen hier verder te laten trainen in het toentertijd verlaten Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Igone de Jongh – Zin in liefde is een productie van Senf Theaterpartners en The Fame Game Initiatives.

Voor tickets en speeldata: www.ntk.nl of bel 0900-9203 (45 cpm).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.