Pride & Prejudice vrouwen grijpen de macht.

Pride & Prejudice vrouwen grijpen de macht.

In de theater de Meervaart in Amsterdam was vrijdagavond 5 januari de première van de musicalversie van “Pride & Prejudice de Musical”, door Morssinkof Terra Theaterproducties

Pride & Prejudice, het klassieke liefdesverhaal van Jane Austen is nu voor het eerst te zien als musical, in een frisse bewerking met een all female cast! Bekend van de gelijknamige Universal Pictures-film en BBC-serie. Met in deze musical Anouk Maas, Tessa Sunniva van Tol, Anouk Snel, Kemy Hooimeijer en Iris Verhaak.

In Engeland leven aan het einde van de 18e eeuw de vijf Bennet zussen, die door hun moeder opgevoed worden met maar eigen doel: het vinden van de juiste man om hun toekomst veilig te stellen. Als de rijke vrijgezel Mr Bingley in hun omgeving komt te wonen, zijn de zussen in alle staten. Hij nodigt ze uit voor een bal, waar Elizabeth Bennet de zelfingenomen Mr Darcy ontmoet. Ze is van hem onder de indruk, maar bepaalt dan dat zij zelf over haar toekomst wil beslissen. In deze musicalversie geven de vijf actrices vorm aan de verschillende kanten van Elizabeth’s personage. De all female cast laat zien dat nu de vrouwen aan zet zijn!

Er zijn maar vijf spelers, maar door simpel een jas om te doen, of een overjurk of hoed op te zetten lijkt het net of er meerdere spelers zijn. Zelfs de mannen rollen spelen ze met verve.

Ze brengen het meeslepende liefdesverhaal tot leven, met alle conflicten en gevoelens die bij dit klassieke verhaal horen. In een fenomenaal mooi en gigantisch decor, waan je je in het Engeland van vroeger tijden.  De vijf stemmige nummers pakken je en laten je niet meer los. De vijf dames zijn goed op elkaar afgestemd. Ze passen perfect bij elkaar.

Anouk Maas speelt niet de rol van Elizabeth Bennet, maar is gewoon Elizabeth Bennet. Zo geloofwaardig speelt ze rol. Maar ook Tessa Sunniva van Tol, Anouk Snel, Kemy Hooimeijer en Iris Verhaak spelen af en toe de rol van Elizabeth Bennet, ze voeren samen een gesprek over de karaktertrekken en haar denken met elkaar.

Producent: Michiel Morssinkhof
Regie: Wesley de Ridder
Muziek: Fons Merkies & Laurens Goedhart
Choreografie: Pepijn Schwartz
Decor en kostuumontwerp: Kathelijne Monnens

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.