Pride: dans en liefdestours bij het Muiderslot

Pride: dans en liefdestours bij het Muiderslot

Tijdens Pride Amsterdam organiseert het Muiderslot in het laatste weekend van juli speciale activiteiten. Op zondag 31 juli 2022 is er de dansvoorstelling HISTORIA en op zaterdag 30 en zondag 31 juli a.s. zijn er rondleidingen over liefde, lust en houden van wie je wilt.

Dansvoorstelling HISTORIA
De voorstelling HISTORIA is de eerste danssolo van choreograaf en danser Issam Zemmouri. Met sterke poëtische beelden en in een energieke danstaal vertelt Zemmouri over zijn persoonlijke zoektocht naar bevrijding. Een reis langs heden, verleden en toekomst die zich uitstrekt over het Middellandse Zee gebied tussen de verschillende culturen, talen en beschavingen. Mag ik mijzelf zijn? Dat vraagt de dansende reiziger zich steeds opnieuw af wanneer hij wordt geconfronteerd met obstakels en spelregels die anderen bepalen. In HISTORIA volgen de gebeurtenissen elkaar in hoog tempo op en klinkt muziek uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De hoofdpersoon beleeft verschillende gebeurtenissen en vervolgt iedere keer zijn reis waarmee een nieuw avontuur begint. Op zoek naar zijn persoonlijke waarheid achter de symbolen, normen en waarden.De voorstelling start op 31 juli om 13:00 en 14:00 uur en duurt ongeveer een half uur. Gratis voor iedereen met een geldig entreebewijs tot het Muiderslot.

Liefdestours
Houden van wie je wilt: dat klinkt logisch, maar is en was niet altijd even makkelijk. Tijdens de liefdestours bij het Muiderslot hoor je meer over liefde, lust, seksuele voorkeuren en genderidentiteiten in het verleden. Ook ontdek je slaapkamergeheimen uit lang vervlogen tijden. Het ging er vroeger minder preuts aan toe dan wij nu vaak denken… De tours zijn op 30 juli om 11 uur en op 31 juli om 14 uur. Een kaartje kost 5 euro exclusief museumentree. Reserveer op tijd je kaartjes via muiderslot.nl/pride.

Praktische informatie
Het Muiderslot is dagelijks geopend tussen 10 en 17 uur. Kijk voor meer informatie over entreeprijzen, kaartjes, route en de agenda met alle activiteiten op muiderslot.nl.

FOTO:©Greg Litwin

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.