Preview The Bodyguard

Preview The Bodyguard

Donderdagmiddag 30 maart, kon de pers alvast een kijkje komen nemen bij een preview van de nieuwste versie van The Bodyguard. We zagen het begin van de musical, met uiteraard Nyassa Alberta en een groot deel van het ensemble. Het was zeker veelbelovend en het nummer Queen of The Night klonk al zeker fenomenaal.


Stage Entertainment Nederland brengt vanaf 24 maart de musical The Bodyguard, gebaseerd op de wereldberoemde film met Whitney Houston en Kevin Costner, voor slechts vijf maanden terug in het Beatrix Theater Utrecht. De hitmusical vertelt het romantische verhaal van popster Rachel Marron en bodyguard Frank Farmer en bevat de hits van Whitney Houston, waaronder ‘I Wanna Dance With Somebody’, ‘Run To You’ en natuurlijk haar grootste wereldhit ‘I Will Always Love You’. Wie de hoofdrollen gaan vertolken wordt op een later moment bekend gemaakt.

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden dat The Bodyguard in Nederland te zien was. Destijds was de musical een groot succes met meer dan 850.000 bezoekers en werd de productie bekroond met diverse awards, waaronder die voor ‘Beste Musical’. Whitney Houston is één van de succesvolste zangeressen aller tijden. Haar cover van ‘I Will Always Love You’, uit de film The Bodyguard (1992), heeft meer dan 44 miljoen exemplaren verkocht en is daarmee tot op de dag van vandaag de bestverkochte soundtrack aller tijden. Deze maand gaat de biopic ‘I Wanna Dance with Somebody’ over het leven van de popster in première.

Op 27 september 2015 ging The Bodyguard in Nederland in première en was te zien tot 16 juli 2017. In totaal werden er 647 voorstellingen opgevoerd en zagen meer dan 850.000 bezoekers de musical. De hoofdrol van Rachel Marron werd destijds onder meer gespeeld door Romy Monteiro en April Darby.

The Bodyguard is vanaf 24 maart exclusief te zien in het Beatrix Theater Utrecht en volgt daarmee TINA – De Tina Turner Musical op. Op 2 april is de première.

Cast: Nyassa Alberta, Tarikh Janssen, Nurlaila Karim, Marlon David Henry, Juneoer Mers, Dieter Spileers, Steven Roox, Jeannine La Rose, Noah Blindenberg, Danny Houtkoper en vele andere.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.