Preview Lelies + Fotoreportage

Preview Lelies + Fotoreportage

Vrijdagavond 22 april mocht ik een kijkje nemen bij de repetities van Lelies van NDM Theaterproducties. Stichting NDM Theaterproducties mag voor de musical Lelies gebruik maken van het originele decor en de originele kostuums, die de Vlaamse producent Judas Theaterproducties ter beschikking heeft gesteld. De Mossenau: “De kostuums zijn prachtig gemaakt van de meest alledaagse voorwerpen. Dat wij ze nu weer kunnen gebruiken, heeft zo’n toegevoegde waarde voor de voorstelling.” De cast zal worden begeleid door een live-orkest onder leiding van Robert Stoop. “Muziek is zo belangrijk in een voorstelling en het live-orkest draagt bij aan de volledige ervaring van het stuk.”
De voorstellingen van Lelies – de Musical zal te zien zijn op 29 en 30 april 2022 in
’t Zonnehuis te Amsterdam en op 21 en 22 mei 2022 in Theater De Bussel te Oosterhout.
Tijdens de preview liet de gehele cast ons horen en zien, dat ze er echt zin in hebben. Het zag en klonk al ontzettend goed.De drie nummers uit de voorstelling die ze zongen, klonk loep zuiver en kwam al bij me binnen.

Het verhaal:
Een groep gevangenen onder leiding van Simon Doucet voert in de jaren ’20 een toneelstuk op ter ere van bisschop Jean Bilodeau. Onder het mom van ‘de laatste biecht’ lijkt dit toneelstuk een schuldbekentenis van Doucet, maar langzamerhand ontrafelt het verhaal zich tot een waarheid die de bisschop niet onder ogen wil komen… Het is een intrigerend verhaal met uiteenlopende thema’s. Het omvat het taboe rond homoseksualiteit, de problematiek van jongeren in adolescentie en een pleidooi voor gelijke rechten voor iedereen. Deze thema’s maken de musical zowel tijdloos als confronterend actueel.

Cast: Cast Niels de Mossenau, David Roelofs, Albert-Jan Verhees, Philip Janssen, Henk van der Gugten, Gregory Langen, Lennard Borgo, Bas Mastboom en Hanno van der Loo
Regie: Niels de Mossenau
Co-regie   Jessie Velthuis
Originele regie  Martin Michel
Muziek  Sam Verhoeven
Tekst  Allard Blom
Decor & Kostuumontwerp  Arno Bremers
Licht & Geluid  Tim Group
Dirigent  Robert Stoop
Company Manager   Jesse Reemeijer
Floor Manager   Jessica Uijttewaal
Producent  NDM Theaterproducties

Meer informatie: https://ndm-theaterproducties.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.