Pretty Woman ontvangt VVTP Diamanten Ticket Award voor meer dan 175.000 verkochte kaarten

Pretty Woman ontvangt VVTP Diamanten Ticket Award voor meer dan 175.000 verkochte kaarten

Foto: Wesley Monsuur

Vandaag heeft Walter Drenth, Managing Director van Stage Entertainment Nederland, de cast en crew van de musical Pretty Woman verrast met de VVTP Diamanten Ticket Award voor de verkoop van meer dan 175.000 kaarten. In het Beatrix Theater Utrecht heeft hij de felbegeerde award aan de gehele cast en crew overhandigd. ‘We zijn super blij met deze bijzondere award, dit hebben we met z’n allen echt verdiend’, laat hoofdrolspeelster Shanna Slaap weten.

‘Het is ongelofelijk dat we in zo’n korte tijd zo’n groot succes mogen ervaren met deze musical’, laat Walter Drenth weten. ‘De voorstelling, gebaseerd op een van de meest iconische films van de afgelopen vijftig jaar, is een absolute must see en dat wij nu al deze mijlpaal mogen behalen is een groot compliment aan iedereen die voor en achter de schermen werkt. Deze VVTP Diamanten Ticket Award is dan ook dik verdiend.’

Pretty Woman is nog maar twee maanden in het Beatrix Theater Utrecht te zien. Op 26 mei valt het doek voor deze feelgood musical.

VVTP Award
Branchevereniging VVTP (Vereniging voor Vrije Theater Producenten) heeft drie awards voor de theaterindustrie in het leven geroepen. Naast de Diamanten Ticket Award (voor de verkoop van meer dan 100.000 tickets) zijn er ook de Gouden en de Platina Ticket Awards voor respectievelijk 25.000 en 50.000 verkochte kaarten.

Pretty Woman de musical

De succesvolle, keiharde zakenman Edward neemt escortdame Vivian mee naar zijn hotel. Het lijkt een simpele deal voor één avond. Hij is zo van haar gecharmeerd, dat hij haar meeneemt naar een aantal zakelijke events. De eerlijke Vivian en meedogenloze Edward – ze leren elkaar én zichzelf in die paar dagen goed kennen. Ze worden verliefd, maar een relatie tussen de twee ogenschijnlijke tegenpolen lijkt door hun verschillende levens onmogelijk… De hoofdrollen in Pretty Woman worden gespeeld door Shanna Slaap en Jan Kooijman.

De muziek van Pretty Woman de musical is van Grammy Award-winnaar Bryan Adams (Summer of ’69, Heaven, Run to You) en zijn songwriter-partner Jim Vallance. Het script is geschreven door de regisseur en de scenarioschrijver van de originele film, Garry Marshall en J.F. Lawton. Lisa Loeb is verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling van het script en de nummers van de musical Pretty Woman. De regie is in handen van Carline Brouwer, die eerder ook de musical in Italië en Spanje regisseerde.

Pretty Woman de musical is sinds 21 september 2023 te zien in het Beatrix Theater Utrecht. De première was op 8 oktober 2023.

Meer informatie en kaartverkoop: www.prettywomandemusical.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.