Premièreverslag ‘Little Shop of Horrors’ van Jehee Vertelt en Stichting Podiumkunsten Midden Holland

Premièreverslag ‘Little Shop of Horrors’ van Jehee Vertelt en Stichting Podiumkunsten Midden Holland

Tekst: Tamar Conradi
FOTO:©Erick Kicken (KVX)

Na een paar jaar stilte door Corona, werd de samenwerking tussen ‘Jehee Vertelt’ en Stichting Podiumkunsten Midden Holland bezegeld met de première van de musical ‘Little Shop of Horrors’ op donderdag 2 november 2023 in Theater de Warenar in Wassenaar.

‘Little Shop of Horrors’ brengt een griezelig maar komische avontuur over een vleesetende plant en zijn klunzige verzorger. Simon Krelborn, een onhandige medewerker bij de slechtlopende bloemenwinkel van Mevrouw Mushnik, is hopeloos verliefd op zijn collega die hem niet ziet staan. Na een totale Zonne eclips vindt Simon een vreemde plant. Alles komt in een stroomversnelling en de plant wordt razend populair, totdat de woorden ‘VOER ME’ door de winkel galmen.

De musical wordt geopend door de drie bloemenmeisjes Viola, Fleur en Roos. Drie prachtige stemmen die samen mooi kleuren. Je komt gelijk in de juiste sfeer van de jaren 50 waarin het verhaal zich afspeelt. Zij zijn de vertellers van het verhaal en zijn een fijne komische noot.

De hoofdrolspelers Dion Rust (Simon) en Mascha Voerman (Audrey) zijn duidelijk goed op elkaar ingespeeld. Moeiteloos reageren ze op elkaar en weten energiek de scenes in de bloemenwinkel te brengen. Het hoogtepunt is uiteraard het duet ‘Samen met Simon’ waar ze mooi samenspel laten zien. Joery Mooijman heeft duidelijk de lachers in de zaal op zijn hand. Hij vertolkt o.a. de rol van tandarts en vriendje van Audrey en weet door met zijn hele lijf te spelen de rol hilarisch neer te zetten, zoals past in deze komische horrormusical.

Het decor is eenvoudig maar heel doeltreffend. Het achterdoek geeft mogelijkheden om sfeer beelden te projecteren waarin de bloemenwinkel of andere scenes zich duidelijk aftekenen. In de tweede akte wordt vernuftig de vleesetende plant Audrey 2 levend op het witte doek. Contrasterende kleuren geven duidelijk de bloeddorstigheid van de plant weer, totdat zelfs de hele zaal wordt ‘overgenomen’.

Nog een speciale note voor Jill Zonnenberg die in de eerste akte de plant tot leven brengt met uitmuntend poppenspel en mimiek van de plant in combinatie met haar eigen lichaamstaal. Heel knap om te zien hoe ze dat tot in de kleine details weet over te brengen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.