Première Tina Turner musical april 2018 in Aldwych Theatre Londen.

Première Tina Turner musical april 2018 in Aldwych Theatre Londen.

Stage Entertainment heeft vandaag in Londen bekend gemaakt dat de musical TINA, die het bedrijf samen met Tina Turner en het creatieve team ontwikkelt over haar leven en artiestencarrière, in de maand april 2018 in première gaat in het Aldwych Theatre in het Londense theaterdistrict West End. De previews voor de nieuwe musical zijn vanaf 21 maart en de perspremière is gepland op 17 april om 19.00 uur. Komende week vrijdag, 22 september, start de kaartverkoop in Londen om 11 uur Nederlandse tijd.
 
Tina Turner: “I am so excited to be bringing my musical to the West End! London is a place that means so much to me and had such a big impact on my music and my life. Returning now to tell my full story, in the city I love, feels like an important chapter and is truly exciting.”
 
Het script voor TINA is geschreven door Katori Hall met medewerking van Frank Ketelaar en Kees Prins. De musical wordt geregisseerd door Phyllida Lloyd die dat eerder deed voor Mamma Mia! en de latere filmversie van de musical die een wereldhit werd. Aan het creatieve team zijn verder verbonden choreograaf Anthony van Laast, décor- en kostuumontwerper Mark Thompson, musical supervisor Nicholas Skilbeck, lichtontwerper Bruno Poet en geluidsontwerper Nevin Steinberg. De orkestratie wordt verzorgd door Ethan Popp.
 
En natuurlijk is Joop van den Ende als senior producer nauw betrokken bij alle fases van ontwikkeling en spreekt hij Tina Turner regelmatig over de vorderingen. Later dit najaar zal ook de cast voor TINA bekend worden gemaakt.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.