Première theaterconcert Vive la France afgelast door zware luchtweginfectie Philippe Elan

Première theaterconcert Vive la France afgelast door zware luchtweginfectie Philippe Elan

Zojuist is bekend geworden dat de première van het theaterconcert Vive la France vanavond is afgelast door stemproblemen van Philippe Elan. Artistiek directeur Hans Cornelissen: Philippe Elan heeft een zware luchtweginfectie die uiteindelijk grote weerslag heeft op zijn stem. Na diverse consulten, behandelingen en medicatie leek het tij enigszins te keren, maar vanmorgen vroeg is in overleg met specialisten besloten dat een aantal dagen stemrust onvermijdelijk is. Het première publiek wordt geïnformeerd en de première wordt ingehaald op maandag 23 februari aanstaande in Amstelveen. De overige geplande voorstellingen vanaf volgende week donderdag 19 februari in Noordwijk gaan gewoon door.

Vive la France is een charmante Franse avond vol herkenning, met repertoire uit vele decennia. Met topzangers Philippe Elan, Renée van Wegberg, Job Bovelander en een live combo met Nico van der Linden aan de vleugel,gaat het publiek op reis door la douce France. Van Charles Aznavour, Gilbert Becaud en Edith Piaf, via Jacques Brel, Adamo en Juliette Greco naar Francoise Hardy, Julien Clerq en Patrick Bruel. En natuurlijk komen ook Charles Trenet, France Gall, Dalida, Johnny Halliday, Frida Boccara en de nieuwste ‘sensatie’ Stromae aan bod.

In Vive la France komen alle lievelingschansons voorbij. Populair en meer literair, oud en nieuwer, vrolijk en gevoelig, ballades en meezingers, het komt allemaal voorbij in dit sfeervolle programma. Soms precies zoals u het kent en soms in een verrassend nieuwe uitvoering.

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment BV

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op voorstellingen met vaak een oer-Hollands signatuur zoals Op Hoop van Zegen, Wat Zien ik?!, De Fabeltjeskrant, Zeg ‘ns AAA, Midlife, De Zangeres zonder Naam en het succesvolle De Jantjes. Zondag 1 februari aanstaande ging de legendarische Schmidt/Bannink-musical Heerlijk duurt het langst in première en drie weken later (23 februari) het Franse chansonprogramma Vive la France. Afgelopen maanden maakte DommelGraaf & Cornelissen Entertainment al bekend in theaterseizoen 2015-2016 ook een toneelversie van de speelfilm Fatal Attraction en het theaterconcert Douze Points Twelve Points, over zestig jaar Eurovisie Songfestival, te brengen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.