Première Stork de Musical- FotoReportage

Première Stork de Musical- FotoReportage

ODE AAN DE TWENTSE MAAKINDUSTRIE

Het theaterspektakel STORK! gaat natuurlijk over veel meer dan over de fabriek Stork, de familie en de vele werknemers uit de Twentse regio. Vanuit een historisch perspectief vieren we 150 jaar Twentse maakindustrie en voeden we ons gemeenschappelijk zelfbewustzijn.

De naam en het logo van Stork staan symbool voor pionierschap en solidariteit. De Twentse ondernemersgeest en noaberschap. De ooievaar (ook wel uiver, eiber of stork genoemd) staat symbool voor vruchtbaarheid. Waarbij deze ooievaar de uitvliegende pionier is, met Twente als ooievaarsnest: een broedplaats voor technologische kennis en innovatie.

WAT ALS?

Het thema ‘Wat Als’ is een belangrijke rode draad in de voorstelling. Wat zou er gebeurd zijn ‘als’ ? Als er vanaf 1968 wel een telg uit de familie Stork op het ‘nest’ had gezeten? Zou Stork dan niet uit Hengelo zijn verdwenen? En wat als deze telg de juiste vrouw aan zijn zijde zou hebben om deze klus te klaren? En zij elkaar niet door een aaneenschakeling van ongelukkige omstandigheden en misverstanden uit het oog waren verloren.

De vraag ‘wat als’ maakt het pad zo vrij voor een geheel nieuwe kijk op zowel toekomst als verleden. Van het bedrijf, Hengelo en niet in de laatste plaats van ‘de liefde’. In het lied ‘Wat Als’ zingen hoofdrolspelers Frederik (Niels Gooyer) en Eline (Roosmarijn Luyten) over een toekomst samen wanneer zij de mogelijkheid zouden krijgen de loop der tijd te beïnvloeden en deze naar hun hand te zetten.”

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.