Première Rapunzel Theater Terra

Première Rapunzel Theater Terra

Recensie: Famke Adema

Op zondag 25 september stroomt  theater de Meervaart in Amsterdam vol met prinsen en prinsessen voor de première van de musical Rapunzel van Theater Terra.

Arme ooievaar klepper verpest zijn laatste opdracht door het eten van smakelijke Rapunzel klokjes in de tuin van de heks, waardoor Rapunzel niet terechtkomt bij haar echt moeder maar bij de heks die haar opsluit in een hoge toren. Klepper doet zijn uiterste best Rapunzel te helpen maar heeft hier een dapper mens voor nodig. Gelukkig is daar de prins, hij moet bewijzen dat hij dapper is zodat hij koning mag worden door middel van een helden daad. Ook al houd hij veel meer van muziek en dansen.

Zal het ze samen met de andere vogels lukken Rapunzel te redden?

Het haar van Rapunzel lijkt misschien een beetje gek. De pruik gemaakt van vliegerstof is goed stevig, erg makkelijk op en af te zetten en blijft goed zitten. Door een sterke staaltje zang, poppenspel, veel humor en een goed op elkaar ingespeelde cast merk je niet dat de voorstelling door maar 4 personen word gespeeld. Met aspecten van het traditionele verhaal zet Theater Terra en geheel eigen versie neer van het sprookje Rapunzel met een sterke boodschap.

In de woorden van Rapunzel:

Ik ben van één iemand
Voor de rest van niemand
Ik ben alleen van mij

De musical is een Feest voor jong en oud dus ga vooral heen.
De musical Rapunzel is te zien in theaters door het land dus kijk op de site: https://theaterterra.nl wanneer Rapunzel bij jou in de buurt is.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.