Première raad eens hoeveel ik van je hou

Première raad eens hoeveel ik van je hou

Recensie: Martijn van Vuuren
Première raad eens hoeveel ik van je hou 
Zaterdagmiddag 19 September ging onder toeziend oog van een zaal vol jonge kinderen de voorstelling: “raad eens hoeveel ik van je hou” van theater Terra in première in de Meervaart in Amsterdam. 
Het stuk is een bewerking van het inmiddels al klassieke prentenboek van Sam McBratney en Anita Jeram over Hazeltje en Grote Haas die elkaar proberen uit te leggen hoeveel ze van elkaar houden. In het prentenboek gebruiken de schrijvers daar een paar bladzijdes voor maar in het theater moet dit uitgebouwd worden tot een voorstelling van een uur.  De schrijvers van het stuk, Dick Feld en Marc Veerkamp, hebben ervoor gekozen om de twee hazen de vier seizoenen te laten doorlopen. Hazeltje wilt graag met Grote Haas mee eten zoeken maar daar is Hazeltje nog te klein voor. Uiteindelijk, als het winter is, en Grote Haas ziek is besluit Hazeltje zelf op pad te gaan om eten te zoeken en natuurlijk loopt dit goed af. In ieder seizoen proberen de twee hazen elkaar te vertellen hoeveel ze van elkaar houden. 
Het verhaaltje is erg dun. Zelfs voor een voorstelling van 4+ had er best iets meer verhaal in mogen zitten met een wat grotere spanningsboog. 
De uitvoering van het stuk is zoals we gewend zijn van theater terra van een hoog niveau. De poppen worden met veel liefde en deskundigheid bespeeld. Wesley de Ridder speelt Hazeltje en Eric-Jan bespeeld de Grote Haas. De overige twee spelers, Dick Feld en Sanne Franssen, hebben eigenlijk maar een klein onderdeel in deze voorstelling. Regelmatig worden de twee hazen door meerdere personen bewogen maar nog steeds blijf je naar de dieren kijken. Verder bespelen zij een aantal andere dieren in het bos zoals de eekhoorn, de mol, vlinders, eenden en een bijtje. 
Zowel de poppen als het decor zijn erg mooi en met de combinatie van het juiste licht weten ze een mooie sfeer neer te zetten. Ook de instrumentale muziek tijdens de voorstelling weet je mee voeren in de sfeer van de voorstelling. De liedjes tijdens de wisselingen van de seizoenen spraken minder aan. 
Maar ondanks dat is het vooral een hele lieve voorstelling. Eentje om van te houden. En raad eens hoeveel?
Van hier tot aan de maan…. En weer terug. 
hart heelhart heelhart heel

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.