PREMIÈRE POOR THING –EEN LOFZANG AAN DE MELANCHOLIE

PREMIÈRE POOR THING –EEN LOFZANG AAN DE MELANCHOLIE

Op 31oktober beleeft de muzikale performance Poor Thing van VOX Muziektheater haar première tijdens De Rotterdamse Poppentheater Dagen. In Poor Thing neemt VOX de toeschouwer mee in een zoektocht naar de kracht van melancholie. In een performance waar livemuziek en objecten elkaar versterken, wordt de toeschouwer aangemoedigd tot weemoedig zijn en vergankelijkheid omarmen. En tot het beter om zich heen kijken, naar wat ons omringt. Want elk voorwerp dat je ziet, vertelt een verhaal.
Poor Thing
Een leven lang leven. Een kast vol spullen. Wanneer Dowland’s weemoedige 17e-eeuwse luitliederen beginnen te klinken, besluit een magische secretaire dat het tijd is om te vertellen. Over voorwerpen uit vervlogen tijden, herinneringen aan gelukkige en minder gelukkige momenten, over schoonheid en vergankelijkheid, troost en verdriet. Langzaam vouwt de kast zich open en ontpoppen er betoverende stillevens. Maar uiteindelijk vergaat alles. Zelfs een kast vol spullen.
De Rotterdamse Poppentheater
Dagen Bibliotheek Rotterdam en Theater ’t Kapelletje slaan de handen ineen en organiseren de allereerste editie van De Rotterdamse Poppentheater Dagen op 31 oktober t/m 1 november 2020.Het programma bestaat uit voorstellingen voor zowel volwassen-als jeugd, met uiteraard aandacht voor het poppentheater, waar ook figurentheater en objecttheater onder vallen. Het belangrijkste doel is mensen kennis te laten maken met poppentheater in al zijn vormen. Zodat zij er net zo enthousiast over worden als wij.
VOX Muziektheater
VOX Muziektheater brengt muziek uit vervlogen tijden eigentijds tot leven. VOX start vanuit het repertoire voor de klassiek geschoolde stem en maakt daarmee beeldende muziektheatervoorstellingen met objecten en poppen.
Linde Schinkel over Poor Thing
“Juist in deze onbestendige tijden willen we de melancholie omarmen. En omdat ik een zangeres ben die in beelden denkt, gebruik ik daarvoor de combinatie van muziek en objecten. Met objecten kan je ontelbaar extra lagen aan de muziek toevoegen. In Poor Thing raakt het publiek door de prachtige muziek en de verschijning van bijzondere objecten vervoerd door verhalen uit eigen mijmering.”
Poor Thing op De Rotterdamse Poppentheater Dagen
Theater ’t Kapelletje, Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam
Aanvang: 16:00 en 20:00 uur
Entree: 11 euro
Reserveren: https://theaterkapelletje.nl/productie/de-rotterdamse-poppentheaterdagen/Trailer: https://vimeo.com/365338866

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.