PREMIÈRE O S C A R VAN ARNO SCHUITEMAKER OP JULIDANS

PREMIÈRE O S C A R VAN ARNO SCHUITEMAKER OP JULIDANS

De langverwachte nieuwe voorstelling O S C A R van Arno Schuitemaker gaat op donderdag 15 juli 2021 in première in de Rabozaal van Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Zijn vorige voorstelling The Way You Sound Tonight ontving in oktober 2019 de Zwaan voor beste dansproductie. Het interdisciplinaire werk van deze intrigerende podiumkunstenaar beweegt zich door het versmelten van non-stop beweging, elektronische muziek en indrukwekkende lichtontwerpen buiten de gebaande paden van dans. In O S C A R reist het publiek door een bijzonder vormgegeven ruimte op het toneel, waar drie afzonderlijke solo’s samenvloeien tot één geheel.  

O S C A R. A solo for 3. 3 solos in 1. It could be me, anyone, and everyone.

O S C A R is op donderdag 15 en vrijdag 16 juli te zien in de Rabozaal van ITA. De première is op donderdag 15 juli 2021. Meer informatie: arnoschuitemaker.com 

Ervaren, beleven, ondergaan 
De werken van Arno Schuitemaker zijn meer dan voorstellingen, het zijn ervaringen. Het publiek ondergaat en beleeft ze. Met fragmenten uit zijn dagboek als bron transformeren zijn voorstellingen tot belichaamde bespiegelingen op het leven die de diepere lagen van het bestaan raken.

Arno Schuitemaker maakte eerder voorstellingen als Together_till the endWHILE WE STRIVEI will wait for you en If You Could See Me Now. In oktober 2019 ontving zijn vorige voorstelling The Way You Sound Tonight de Zwaan voor beste dansproductie van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Zijn werk is te zien geweest op toonaangevende podia en festivals in al meer dan 20 landen.

Credits
Creatie: Arno Schuitemaker
Performers: Ivan Ugrin, Mark Christoph Klee, Paolo Yao
Dramaturgie: Guy Cools
Muziek: Aart Strootman
Lichtontwerp: Jean Kalman
Scenografie: Jean Kalman, Arno Schuitemaker, Paul Beumer
Spatial sound design: Cesi Nolten
Kostuums: Sarah Nixon

O S C A R is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met DansBrabant, La Place de la Danse – Centre de Développement Chorégraphique National / Toulouse-Occitanie en Théâtre Garonne, ondersteund door Dutch Performing Arts, en Sala Hiroshima. De voorstelling is tot stand gekomen met bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Ammodo, Fonds 21 en NORMA fonds. 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.