Première My Life in Excel

Première My Life in Excel

Op 16 februari 2023 gaat de voorstelling My Life in Excel van Bitter Sweet Dance in première in Korzo Theater, Den Haag.
Bitter Sweet Dance zet persoonlijke verhalen in om een groter verhaal te vertellen over de wereld om ons heen. In deze multidisciplinaire dansvoorstelling staat choreograaf Liat Waysbort na jaren zelf weer op het podium. Wegens een juridisch geschil over de zorg voor haar kinderen hield ze haar leven twee jaar lang noodgedwongen bij in een Excel sheet. Een werkelijkheid in hokjes; waargebeurd, maar tegelijkertijd ver af van het leven dat ze leefde. Hoe verhouden deze kille data zich tot de emotionele, mentale en fysieke herinneringen aan die tijd? In een indringend decor reflecteert choreograaf en performer Liat Waysbort met dans en tekst op deze persoonlijke periode uit haar leven. Ze wordt daarbij ondersteund door big dataspecialist Dana Ganot die op ontnuchterende wijze de relatie tussen data en ons dagelijkse, emotionele en fysieke leven ontleedt.Als dansvoorstelling en performance lecture ineen toont My Life in Excel het emotionele en fysieke leven achter kille data, en geeft het tegelijkertijd inzicht in de werking van data op ons leven. Een melancholisch, krachtig en licht absurd werk waarin dans, set design, muziek en tekst samensmelten.
Logo
Bitter Sweet Dance
Bitter Sweet Dance bestaat uit choreograaf Liat Waysbort, artistic associate Annette van Zwoll en zakelijk leider Marten Oosthoek en per project wordt samengewerkt met onafhankelijke kunstenaars en andere professionals. Verontrustende onderwerpen in de maatschappij lopen als een onderstroom door de sterk fysieke multidisciplinaire dansvoorstellingen die tot in elke vezel van het lichaam doordringen. Dit leidde tot werken als Please me Please, Titanic en Gioia Live. BSD keert zich tegen clichés rondom leeftijd, gender en lichamelijkheid, rekt definities van schoonheid op en maakt al het menselijke tastbaar. ‘It grabs you by the senses’.Dana GanotDana Ganot is een professional in marketingtechnologie die onder andere hoofd van het Global Marketing & Tech van eBay en hoofd Marketing, Tech & Analytics van Ayden (dat online betalingen mogelijk maakt) was. Als belangrijke speler binnen bedrijven houdt ze de dialoog over ethiek en de consequenties van dataverzameling gaande en strijdt ze voor diversiteit en inclusie op de werkvloer. In My Life in Excel staat ze voor het eerst op het podium.
Meer informatie op www.bittersweetdance.com
FOTO’S: ©Bart Grietens
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.