Première Helden van Art e Mais op 5 mei in Maaspodium *Muziektheater geïnspireerd op vrijheidsstrijder Amilcar Cabral*

Première Helden van Art e Mais op 5 mei in Maaspodium *Muziektheater geïnspireerd op vrijheidsstrijder Amilcar Cabral*

Vrijdag 5 mei 2017, bevrijdingsdag, beleeft de voorstelling HELDEN van het nieuwe Rotterdamse collectief Art e Mais haar première in het Maaspodium, Rotterdam.  De muziektheatervoorstelling HELDEN neemt je terug naar de onafhankelijkheidsstrijd van de West-Afrikaanse landen Guinee-Bissau en Kaapverdië. Amilcar Cabral was drijvende kracht en held van deze strijd. Maar wie was de mens achter deze held?  En bestaan helden nog anno 2017? De voorstelling met live muziek wordt gespeeld op 5 en 6 mei in het Maaspodium en gaat na de zomer op tournee.
Vrijheidsstrijder Amilcar Cabral
HELDEN is een muziektheatervoorstelling geïnspireerd op het leven van Amilcar Cabral. Een krachtige en emotionele beleving waarin je de mens Amilcar leert kennen. De West-Afrikaanse vrijheidsstrijder, maar ook de liefhebber van cultuur. Liefhebber van poëzie. Liefhebber van Afrika. Een dromer en een held. Een man die liefhad en gedreven vriendschappen onderhield. Een mens, misschien wel gewoon zoals jij.

Amilcar Cabral leidde nationalistische bewegingen in de West-Afrikaanse landen Guinee-Bissau en Kaapverdië. Ook leidde hij de onafhankelijkheidsbeweging van Guinee-Bissau. Vlak voordat dit land in 1974 haar onafhankelijkheid verwierf werd hij op achtenveertig jarige leeftijd vermoord. Amilcar Cabral was voor vele mensen een held. Maar wie was de mens achter de held? En wat betekent het zijn van een held eigenlijk? Bestaan helden nog anno 2017? Raak geïnspireerd door het verhaal van Amilcar Cabral en ontdek het antwoord op deze vragen.

De voorstelling wordt muzikaal begeleid door een live band en de spreektaal is Nederlands.

Art e Mais
De voorstelling HELDEN is bedacht, geschreven en wordt gespeeld door het Rotterdamse Art e Mais. Een creatief collectief van getalenteerde performers die mensen door middel van theater, zang, muziek, dans en poëzie wil inspireren.  

Makers
Regie: Sandro Lima | Assistent regie: Boyd Grund | Script en dramaturgie: Art e Mais |
Spelers: Sandro Lima, Boyd Grund, Sonia Andrade, Melissa Fortes, Nilson Andrade, Adison dos Reis | Muzikale leiding: Paulo Bouwman, Adison dos Reis, Melissa Fortes

Praktisch
5 & 6 mei 2017 | Aanvang: 20:15
Entree: € 14.00 (normaal) | € 10.00 (CJP/Rotterdampas)
Locatie: Maaspodium / St. Jobsweg 3 / 3024 EH Rotterdam / 010 7070430
Tickets: Maastd.nl/helden

Foto: PicAsmile Fotografie

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.