Première ‘Een zorg voor later’ 30 september 2021

Première ‘Een zorg voor later’ 30 september 2021

Een zorg voor later – Een bijzondere combinatie van theater en film over zorgen voor ouderen in onze diverse samenleving
 
Het nieuwste theaterproject van WAT WE DOEN, onder regie van Floris van Delft, gaat donderdag 30 september in première in Theater Zuidplein in Rotterdam. Daarna reist de voorstelling tot en met 15 december langs Nederlandse theaters. 

Een zorg voor later
Een zorg voor later bestaat uit twee ontroerende en prikkelende verhalen over zorgen voor ouderen in onze diverse, snel veranderende samenleving. De monoloog Yemma – naar het bekroonde boek van Mohammed Benzakour – schetst een poëtisch beeld van een zoon van een Marokkaanse moeder. Na het herseninfarct van zijn ‘yemma’ raakt hij verloren in het doolhof van Nederlandse ziekenhuizen, therapeuten en zorginstellingen, die niet berekend zijn op patiënten zoals zij. 
 
In de hoopvolle documentaire Voyage en sol majeur gaan filmmaker Georgi Lazarevski en zijn grootvader samen op reis. Zijn opa droomde zijn hele leven al over een reis naar Marokko. Door de jaren heen, heeft hij die tot in de puntjes voorbereid en op zijn 91ste was het eindelijk zover. Het resultaat is een bitterzoete ‘roadmovie’ vol muziek en emotie, waarin uiteindelijk de vraag wordt gesteld: “hoe kijken wij naar ouderen en ouder worden?” 
 
Zoals bij al onze voorstellingen, is er ook rondom Een zorg voor later, een inhoudelijk randprogramma.
 
Kijk hier voor meer informatie, de complete speellijst en het kopen van kaarten.
 
De makers
Een zorg voor later is een productie van theatergezelschap WAT WE DOEN, mede mogelijk gemaakt door IDFA. WAT WE DOEN werkt aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen – met theater, maar ook met podcasts, stand up comedy en lezingen. Het Rotterdamse gezelschap is altijd op zoek naar vormen die passen bij haar onderwerpen én haar publiek. Bekend van onder andere de voorstelling Hoe ik talent voor het leven kreeg(2020 en 2022), de stationslocatie-voorstelling MOLLEN (2018 en 2021) en Toen wij van Rotterdam vertrokken (2017) langs de oevers van de Maas. Meer informatie op watwedoen.nl.
 
Credits
boek Mohammed Benzakour, regie en tekstbewerking Floris van Delft, spel Yahya Gaier, documentaire Georgi Lazarevski, foto Willem de Kam, scenografie Robin Vogel, lichtontwerp Jantje Geldof, productie WAT WE DOEN, mede mogelijk gemaakt door IDFA.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.