Première Broer X – Productiehuis Meer Opslag

Première Broer X – Productiehuis Meer Opslag

Op maandag 16 oktober om 15.00 uur gaat de voorstelling Broer X van Productiehuis Meer Opslag in première bij Theater Kikker in Utrecht.

https://www.theaterkikker.nl/agenda/broer-x-9-25020


Over de voorstelling Broer X: Rik is elf en krijgt een broertje. Tenminste, hij heeft zijn ouders er in de keuken over horen fluisteren. En wanneer grote mensen fluisteren…  Dan moét je wel luisteren.Rik begrijpt al snel dat zijn broertje geen gewoon leven gaat krijgen, omdat hij gehandicapt ter wereld zal komen. Hij zal bijvoorbeeld moeite hebben met taal en praten. Dus gaat Rik alvast op onderzoek uit. Want… wat kan hij doen om het zijn kleine broertje straks zo makkelijk mogelijk te maken en vooral: hem te helpen waar mogelijk?In zijn dappere zoektocht ontmoet hij heel veel verschillende mensen bij wie hij vragen maar ook zijn twijfels kwijt kan. Iedereen heeft wel iets te vertellen: soms nuttige, soms rare maar vooral ook bruikbare tips en ideeën. Dus wanneer de moeder van Rik vertelt dat hij een broertje krijgt, weet hij alláng hoe lastig het gaat worden én wat hij eraan zal doen om zijn leven zo fijn mogelijk te maken.Broer X raakt gevoelige snaren en zit het publiek letterlijk dicht op de huid, maar blijft toch licht van toon.


Over Productiehuis Meer Opslag:


Productiehuis Meer Opslag maakt jeugdtheater sinds 1999. Onze missie is dat ieder kind, uit elke laag van de bevolking met theater in aanraking komt. Voor deze voorstelling Broer X hebben we gevestigde maker en regisseur Rob Vriens gekoppeld aan nieuw talent: de acteurs Reno van Rijsewijk en Jeroen van Venrooij. De voorstelling is geschreven door Kristo Šagor en door Rob Vriens vertaald uit het Duits en heeft in Duitsland (ook in regie van Rob) De Karfunkel gewonnen. Dit is een prijs voor toonaangevend jeugdtheater.  https://www.theaterkrant.nl/nieuws/43968/


Een eerdere voorstelling van Productiehuis Meer Opslag met regisseur Rob Vriens is de voorstelling Ik ben Vincent en ik ben niet bang. Een voorstelling over pesten naar aanleiding van het gelijknamige boek van Enne Koens. “Het mooie verhaal mist hoe dan ook zijn uitwerking niet en biedt aanleiding voor een stevig gesprek over pesten. ‘Waarom moet iemand die een beetje anders is, gepest worden?’ vraagt Vincent boos aan de therapeut die beaamt dat hij misschien anders is dan de rest. Een hele goede vraag, die lang blijft hangen.” (Theaterkrant)

FOTO:©Moon Saris

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.