Première Antigone – FotoReportage

Première Antigone – FotoReportage

Na het succes van ‘FEEKS’ en ‘Atalanta’ bewerkt Mangrove een klassieke Griekse tragedie tot een herkenbare en humoristische voorstelling met veel interactie en bekende pophits in een nieuw jasje.

Vier acteurs vertellen het verhaal van Antigone. Een meisje uit een Griekse tragedie, meer dan tweeduizend jaar geleden geschreven door een man met een moeilijke naam. Haar naam is ook best moeilijk, maar de betekenis ervan past wel bij haar: “zij die geboren is om tegen te werken”. Een echte puber dus. Dat vinden de acteurs ook. Antigone wil naar niemand luisteren. Niet naar Koning Kreon, bij wie ze sinds de dood van haar vader in huis woont, niet naar haar zusje en zelfs niet naar haar verloofde. Maar naar wie moet je luisteren als allebei je broers zijn gedood in de oorlog en je alleen de broer mag begraven die vóór de koning vocht? De acteurs verschillen hierover ook van mening. De één vindt haar een aansteller, de ander begrijpt haar dilemma.

Antigone neemt het besluit om naar haar hart te luisteren en keert zich daarmee tegen haar familie, maar die keuze komt haar duur te staan.

Antigone is een voorstelling voor alle niveaus en leerjaren van het voortgezet onderwijs en het MBO.

Credits:
Concept en regie: Annemieke Elstak-van der Linde
Tekst en eindregie: Michelle van Daalhoff
Spel: Lusanne Arts, Aron Elstak, Bas Zemering, Annemieke Elstak
Techniek: Nigel Donker en Omar Elstak

Met dank aan: Islemunda, Podium van IJsselmonde

Antigone speelt vanaf februari 2019 op scholen en in theaters door heel Nederland. De voorstelling kan geboekt worden via Impresariaat Buro Bannink: www.burobannink.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.