Première Alleen op de Wereld

Première Alleen op de Wereld

Op 13 oktober om 13:30 gaat de jeugdtheatervoorstelling Alleen op de Wereld van Jules van Rijn in première in De Nieuwe Kolk in Assen. Laat je ontroeren door het spannende en muzikale avontuur van Remi in Alleen op de wereld, waarin Jules van Rijn de rol van Remi ontroerend en tegelijkertijd met een bepaalde luchtigheid en een perfect gedoseerde vlaag humor speelt.

Over Alleen op de Wereld: “In een mist van tranen liep ik achter Vitalis aan. Zonder afscheid te kunnen nemen van mijn lieve moeder Barberin. Zo begon mijn lange reis door Frankrijk. Stap voor stap, voet voor voet, kilometer voor kilometer, van dorp naar dorp en van plein naar plein, op mijn klompen. Auwww! Vitalis voorop, spelend op zijn fluit. Ik in het midden en de honden achter mij.”

Alleen op de wereld; dit enorm grote boek las ik als kind met mijn rug tegen de warme muur van mijn slaapkamer, waar de schoorsteen langsliep van de kachel die beneden brandde. Ik ging helemaal op in dit spannende avontuur vol ellende. Ik voelde zo mee met het verdriet van Remi, die als baby te vondeling was gelegd en de ene na de andere vriend verliest, maar toch het nieuwe geluk telkens weer vindt. Een verhaal over een jonge jongen die op zoek gaat naar familie en vriendschap. Met live pianomuziek door Stefan Bos.

Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar.

Over Jules van Rijn: Een prachtige speler, die de balans weet te houden tussen ontroering en luchtigheid en humor. Jules speelde ook in de 14+ voorstelling Boys don’t cry. Daarnaast stond hij in familiemusicals als Dummie de Mummie en Dolfje Weerwolfje.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.