Premiere The 39 Steps Fakkeltheater Antwerpen – Fotoreportage

“The 39 Steps” is een verbluffend leuke toneelbewerking van de gelijknamige film van Alfred Hitchcock uit 1935, over een man die ongewild betrokken geraakt bij duistere spionagepraktijken.

Zowel op Broadway, op West End, in Parijs, Engeland, Duitsland en Nederland was deze komische thriller een weergaloos succes. Alleen al in het Criterium Theatre op Picadilly Circus in London, heeft het publiek al meer dan acht jaar Richard Hannay, de knappe held tegen wil en dank, kunnen volgen op zijn chaotische vlucht van een schouwburg in London, tot op de Schotse Hooglanden, en terug. Terwijl de liefde onverwacht zijn pad kruist, wordt hij onterecht beschuldigd van moord, raakt hij verstrikt in een web vol intriges en wil hij, door zelf de echte dader te vinden, zijn onschuld bewijzen.

Slechts vier acteurs spelen alle rollen. Buiten Hannay, die als hoofdpersonage het ganse stuk zichzelf blijft, geven de drie anderen gestalte aan vele, kleurrijke personages. Samen met het ingenieuze decor zorgt dat voor een hilarisch tempo, geestige one-liners en verrassend filmische beelden.

Een grappige en nostalgische terugkijk op een vervlogen tijd van Britse stoomtreinen, gentlemen met pijp, whisky met soda, Bobby’s, bolhoeden en bloedmooie, maar verraderlijke spionnes en slinkse dubbelagenten.

Regie: Bruun Kuijt
Cast: Bert Cosemans, Sofie Van Moll, Maarten Bosmans en Ron Cornet
Montage: Robert Sian
Vertaling: Lex Passchier By arrangement with Edward Snape for Fiery Angel Limited – John Buchan and Alfred Hitchcock’s “The 39 Steps” – Adapted by Patrick Barlow – From an original concept by Simon Corble and Nobby Dimon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.