Powervrouwen leveren een spetterende show

Powervrouwen leveren een spetterende show

Recensie: Mariska Oosterhuis

De Powervrouwen zijn terug met een revue van nu, deel 2. Zes vrouwen nemen je mee op een reis van pakkende sketches, gevoelige liedjes en rake observeringen.

Alle thema’s komen aan bod. Mannen, en het indruk op hen willen maken. Vrouwen en hun wil om carrière te maken. Het wilde seksleven van de oudere dames, ten opzichte van de jongere vrouw in hun midden, die tot hun verbazing na het eten van haar vriend een massage krijgt, en daarna samen met hem in slaap valt. Afscheid nemen van een overleden dierbare, een jonge vrouw die een kind krijgt, de drukte van het managen van een gezinsleven, kortom alles wat bij het leven van een vrouw hoort.

Zet je schrap voor een achtbaan vol emoties. Van ontroering bij het gevoelige lied van Dieuwke Tönissen ‘Kom maar Kleine’ tot tranen over de wangen van het lachen. Voor je je ogen droog geveegd hebt, is de volgende scène al begonnen, dus even de aandacht laten verslappen is er niet bij. Cystine Carreon maakte indruk met haar lied vol instructies aan haar kinderen, dat ze in sneltreinvaart achter elkaar opratelt. Of wat te denken van Mylène D’Anjou zich zonder enige gêne omkleedt op het podium, terwijl de jongere Cystine Carreon zich achter één van de decorstukken omkleedt.

Ook een herhaaldelijk terugkerend thema, het ouder worden, met de onzekerheden die daarbij horen. Want ben je nog wel aantrekkelijk als je ouder wordt? En die geur dan? Tot haar grote schrik merkte Pamela Teves het aan zichzelf ook dat ze ouder wordt.

Het decor is simpel, maar laat daardoor alle aandacht uitgaan naar de show. Het zijn 6 letters, die samen het woord POWER vormen, met een losse U, om zo ‘ouwer’ te kunnen maken. Wanneer de letters niet gebruikt worden om een woord te vormen, worden ze gebruikt ter ondersteuning van de scène om een ruimte uit te beelden.

Er zit niet veel choreografie in verwerkt, maar alle dans is ter ondersteuning van de diverse scenes.

Drie vrouwen kennen we nog van de vorige Powervrouwen: een revue van nu, Lieneke le Roux, Mylène D’Anjou en Cystine Carreon. Drie namen zijn nieuw, Pamela Teves, Ziarah Janssen en Dieuwke Tönissen, die haar professionele theaterdebuut maakt in deze show. De muzikale leiding is van Wim Veenhof en hoewel hij soms even op de voorgrond treedt, past het uitstekend in de show, en vergeet je soms dat er ook iemand zorgt voor de muziek.

Powervrouwen: een revue van nu 2 is een aanrader voor iedereen. of je nu man of vrouw bent. Een leuke avond is gegarandeerd met deze zes authentieke powervrouwen.

Gezien: Powervrouwen, een revue van nu 2
Waar: Theater de Kom, Nieuwegein
Datum: 4 maart 2015
Cast: Lieneke le Roux, Pamela Teves, Cystine Carreon, Mylène D’Anjou, Ziarah Janssen, Dieuwke Tönissen.
Muzikale leiding: Wim Veenhof
Regie: Bruun Kuijt
Producent: Inge Bos

Voor meer informatie:http://www.bostheaterproducties.nl/default.asp?keuze=producties&productie=240&sub=speellijst

hart heelhart heelhart heelhart heelhart half

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.