Populaire ‘Mees Kees’ krijgt eigen musical

Populaire ‘Mees Kees’ krijgt eigen musical

Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en maar liefst 5 filmhits in de bioscoop, komt de leukste meester van Nederland eindelijk naar het theater! De première van ‘Mees Kees Op Kamp’ staat gepland in najaar 2022, zo maakte producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties vandaag bekend. 

De afgelopen jaren is ‘Mees Kees’ uitgegroeid tot één van de populairste meesters van Nederland. Zo trok de film, met de gelijknamige titel als de allereerste musical ‘Mees Kees Op Kamp’, meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop.

De musical vertelt het verhaal over Mees Kees die met zijn klas op kamp gaat naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken! 

Het script is in handen van Allard Blom, Martin Michel tekent voor de regie en Marnix Wetzer zal de muziek produceren voor deze nieuwe musical. Evenals bij de bioscoopfilms blijft Mirjam Oldenhave, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de musical. 

”Ik voel mij als jonge theaterproducent ontzettend vereerd om na al het eerder behaalde succes elders nu ‘Mees Kees’ in het theater te mogen brengen met een eigen grote musical. Dat is een enorm vertrouwen vanuit zowel Uitgeverij Ploegsma en Mirjam Oldenhave. We gaan er een eigentijdse versie van maken met een volledig nieuwe cast, inclusief een kindercast! Ik kan niet wachten.” Aldus producent Sturkenboom. 

De casting voor zowel de cast als kindercast start binnenkort via STENT Casting. De musical is vanaf najaar 2022 te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie ga naar www.meeskeesdemusical.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.