Populair kinderboek De NEEhoorn wordt brutale familiemusical

Populair kinderboek De NEEhoorn wordt brutale familiemusical

FOTO:(c) Anne van Zantwijk

Het populaire kinderboek De NEEhoorn (Volt/Singel Uitgeverijen) van Marc-Uwe Kling en illustrator Astrid Henn wordt komend seizoen door Bos Theaterproducties naar het theater gebracht. De familiemusical is een bewerking door Peter Heerschop, geregisseerd door Naomi van der Linden. De première is 21 december in de Stadsschouwburg Utrecht, vanaf 29 december toert de musical langs theaters in heel Nederland.

De NEEhoorn is een brutale musical voor kinderen die durven te dromen, maar moet ook een feest der herkenning worden voor (groot)ouders met een kleine eigenwijze NEEhoorn thuis. Bovendien valt er voor een grote broer en/of zus ook veel te lachen. Vier jonge talentvolle acteurs kruipen in de huid van de bijzondere karakters uit het boek. Lucas Schilperoort is de eigenwijze NEEhoorn. Iris Bakker is de WELLES-prinses die altijd gelijk wil hebben. Max Laros speelt de brutale KUS-m’n-KONT-hond en Daniëlle Deddens de WATbeer, die soms niet hoort en soms niet luistert.
 
Van het gelijknamige populaire kinderboek, naar het Nederlands vertaald door Jaap Robben, werden in ons land meer dan 130.000 exemplaren verkocht.

Data op www.bostheaterproducties.nl

CREDITS
Script: Peter Heerschop
Regie: Naomi van der Linden
Met: Iris Bakker, Daniëlle Deddens, Max Laros en Lucas Schilperoort
Regie assistent: Lichelle van der Zijl
Decor en kostuumontwerp: Anouk van Schie
Lichtontwerp: Jordy Veenstra
Technisch producent: Jeroen Frijters – Events Light

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.