‘Polonium 210’ dit najaar in de Nederlandse theaters

‘Polonium 210’ dit najaar in de Nederlandse theaters

Vandaag, enkele dagen na het verschijnen van het veelbesproken Engelse onderzoeksrapport naar de rol van Rusland bij de vergiftiging van de Russische Litvinenko, maakt label Dégradé bekend dat zij dit najaar Polonium 210 op toneel brengt. De voorstelling gaat onder andere over dat wat er in het onderzoeksrapport naar voren komt: welke rol zou de Russische president gespeeld hebben in deze vergiftiging?
Polonium 210
Dit najaar, tien jaar na de dood van Litvinenko, is Polonium 210 in de Nederlandse theaters te zien. De titel is de naam van het gif waarmee de voormalige Russische spion Aleksandr Litvinenko in 2006 in Londen werd vermoord. De voorstelling laat de geschiedenis van Rusland zien. Een land dat voor de makers van Dégradé fascinerend en inspirerend is, ongrijpbaar en geheimzinnig. Polonium 210 is een zoektocht naar de waarheid langs de leugen en de schijn. Een Russisch verhaal, dat begint bij Vladimir de Heilige en de intrede van het christendom en eindigt bij de hedendaagse president Poetin, een sterke strateeg met een enorme machtshonger. En hoe ver hij gaat om zijn honger te stillen?
Dégradé
Het label Dégradé is opgericht door Carl Beukman en David Geysen, beiden bekend van vele voorstellingen bij toneelgroep De Appel. Vorig jaar maakten zij daar de zeer succesvol ontvangen voorstelling Motel Detroit. Hun voorstellingen kenmerken zich door een doordachte inhoud vertaald naar extreem beeldend geluidstheater. De schoonheid van het vergankelijke staat centraal. Van de performers vraagt men een fysieke speelstijl, en er wordt gezocht naar hoe men het publiek kan verrassen met onvoorspelbare emoties. Dit bereiken zij met een eigenzinnige combinatie van beweging, muzikaliteit, spel en concentratie.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.