Podcast Scheidverhalen brengt verhalen van kinderen met gescheiden ouders. 

Podcast Scheidverhalen brengt verhalen van kinderen met gescheiden ouders. 

Aanstaande zondag 26 mei, op de Dag van Het Gescheiden Kind, verschijnt de nieuwe wekelijkse podcast Scheidverhalen. In Scheidverhalen gaan cabaretier Andries Tunru en pedagoog Sophie Mulder in gesprek met jongvolwassenen over de scheiding van hun ouders en de impact die het op hen had en nog steeds heeft. In deze podcastserie hoor je iedere week de leuke, vervelende, ontroerende, grappige, en bovenal herkenbare ervaringen uit het leven met gescheiden ouders. Want kind met gescheiden ouders blijf je altijd. Scheidverhalen is vanaf 26 mei te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts waar wordt begonnen met een introductie. Vanaf 27 mei verschijnt er wekelijkse een nieuwe aflevering.


Jaarlijks horen 86.000 thuiswonende kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. In Scheidverhalen gaan Andries en Sophie, beiden kind met gescheiden ouders, in gesprek met jongvolwassenen om hun verhaal te vertellen. Onderwerpen als harmonieuze co-ouderschappen, complexe scheidingen, stiefouders en de herkenbare struggles, zoals het heen en weer reizen tussen huizen komen allemaal voorbij. In de eerste aflevering van Scheidverhalen vertelt Roos over de woede die ze voelde toen haar ouders gingen scheiden en hoe ze die boosheid een plek leerde geven.

Andries Tunru: “Tijdens de tour van mijn huidige cabaretvoorstelling, over mijn turbulente jeugd na de scheiding van mijn ouders, spreek ik in de foyers dagelijks mensen op wie de scheiding van hún ouders ook enorme impact heeft gehad. Één van de dingen die steeds maar weer naar boven komt in deze gesprekken is een gevoel van isolatie, van het alleen te moeten doen. Ik hoop dat ik door deze podcast, en door mijn voorstelling, dat gevoel een klein beetje kan helpen relativeren!”

Sophie Mulder“Vaak als het over kinderen met gescheiden ouders gaat, hebben we het over minderjarige kinderen. Maar het leven met gescheiden ouders is niet na je 18e opeens ‘over’. Juist wanneer jongeren zich losmaken van hun ouders, op kamers gaan en hun eigen leven gaan vormgeven, merken ze vaak pas écht wat de impact van de scheiding van hun ouders op hun leven was en wat ze daar nu nog van merken. In hun eigen relaties bijvoorbeeld. Dat merkte ik zelf na de scheiding van mijn ouders en zie ik bij de jongeren in mijn werk bij Villa Pinedo ook. Door in deze podcast met elkaar in gesprek te gaan over wat die impact precies is en hoe we daar mee dealen, maken we niet alleen een moeilijk onderwerp bespreekbaar, maar kunnen we ook nog eens van elkaar leren.”

Scheidverhalen is een co-productie van Corti Media en Stichting Villa Pinedo.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.