Plien & Bianca en Arjan Ederveen voor het eerst samen op toneel

In een nieuwe roadmovie-musical van de makers van In de ban van Broadway: Pieter Kramer en Nathan Vecht.

Zowel Plien & Bianca als Arjan Ederveen behoeven eigenlijk geen verdere introductie. Alle drie staan al jaren garant voor droogkomische en kwalitatieve producties in volle theaterzalen en op televisie. Nu zijn ze voor het eerst samen te zien in de nieuwe voorstelling van theatermaker Pieter Kramer: de roadmovie-musical SELMA ANN LOUIS.

Als de jeugdvrienden Selma, Annegien en Louis elkaar na lange tijd weer terugzien, besluiten ze de reis die ze na hun eindexamen maakten nog eens over te doen. Voor ze goed en wel vertrokken zijn, slaat het noodlot toe: ze raken betrokken bij een schietpartij. In hun pogingen uit handen van de politie te blijven, werken ze zichzelf steeds verder in de nesten. SELMA ANN LOUIS is een komische en muzikale voorstelling; inclusief zang en dans, bloedstollende achtervolgingsscenes, dubbelrollen en haastverkledingen.

Dezelfde makers als In de ban van Broadway
Als vakman met een kinderlijke verwondering, is Kramer de ongekroonde koning van de allround familievoorstelling. Altijd vol visueel spektakel en intelligente humor voor jong & oud. Hij werkte al veelvuldig en succesvol samen met Ederveen (o.a. Theo & Thea, 30 Minuten en meerdere voorstellingen van het Ro Theater); en regisseerde Bianca in In de ban van Broadway. Deze met vier Musical Awards bekroonde theaterproductie werd geschreven door Nathan Vecht (o.a. Kunsthart, Gidsland, Don Juan en Post), die ook verantwoordelijk is voor het script van SELMA ANN LOUIS. Overige rollen worden vertolkt door o.a. door Bas Hoeflaak, Rosa Veltman, Janna Adank en Mark Lindeman. De muziek ligt in de capabele handen van de gebroeders Groenteman.

Speelperiode en steden
De voorstelling, die in opdracht van de Theateralliantie wordt geproduceerd door Bos Theaterproducties, gaat op 6 mei 2018 in première in het DeLaMar Theater en speelt tot en met juli 2018 in negen theaters door het land. Naast het DeLaMar Theater Amsterdam is de voorstelling te zien in TAQA Theater De Vest Alkmaar, Wilminktheater Enschede, Parkstad Limburg Theater Kerkrade, Oude Luxor Theater Rotterdam, MartiniPlaza Groningen, Theater Orpheus Apeldoorn, Stadsschouwburg Utrecht en Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden. Kijk voor meer informatie op www.selma-ann-louis.nl

Over Stichting Theateralliantie
Stichting Theateralliantie presenteert theaterproducties die gerealiseerd worden in samenwerking tussen producenten en theater. Na War Horse, De Tweeling en Fiddler on the Roof (nu exclusief te zien in acht grote Nederlandse theaters), presenteert de Theateralliantie in samenwerking met negen theaters en Bos Theaterproducties de voorstelling SELMA ANN LOUIS.

Over de makers
Regie:
Pieter Kramer regisseert voor film, televisie en theater. Zijn grote doorbraak was Theo & Thea, gevolgd door Kreatief met Kurk, 30 Minuten, Borreltijd, Hertenkamp, 25 Minuten en De Troubabroers. Bij het Ro Theater regisseerde hij de familievoorstelling Ja zuster, nee zuster, die in 2002 werd verfilmd tot een kassucces. Sinds 2004 is hij vaste regisseur bij het Ro Theater (o.a. van de familievoorstellingen Lang en Gelukkig, Snorro, De Zere Neus van Bergerac, Woef Side Story en De Gelaarsde Poes). In de stijl van zijn familievoorstellingen maakte hij ook de muziektheatervoorstelling In de ban van Broadway.

Script:
Nathan Vecht > www.nathanvecht.nl

Spel:
Arjan Ederveen
Plien & Bianca
Overige rollen o.a. vertolkt door Bas Hoeflaak, Rosa Veltman, Janna Adank en Mark Lindeman.

Muziek:
Jan Groenteman > www.jangroenteman.nl
Keez Groenteman > www.keezgroenteman.com

FOTO: René Castelijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.