Plein Theater presenteert Nieuwe Noten Amsterdam

Zaterdag 22 juni 2019 presenteert het Plein Theater de start van concertserie Nieuwe Noten Amsterdam. In het openingsconcert presenteert componist/maker Merlijn Twaalfhoven “Composers Treat” 2019, speelt het Dudok Quartet strijkkwartetten van Hartmann en Keuris. Masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam: Marta Fossas Mallorquí, José Nunes en Pau Sola Masafrets brengen het trio van Max Knigge. Curatoren van de serie zijn klarinettiste Fie Schouten en componist Aspasia Nasopoulou. Voor publiek een ideale gelegenheid om kennis te maken met Nieuwe Noten Amsterdam in het Plein Theater Amsterdam. De kaartverkoop voor het eerste concert is gestart. De serie bestaat uit zes concerten in seizoen 2019-2020.

Plein Theater in Amsterdam Oost 

Het Plein Theater is een goed bereikbaar, echt theater, in Amsterdam Oost. Sinds maart 2019 is de naam Plein Theater (na 4 jaar) hernieuwd aangenomen, omdat publiek die naam goed kent. Het Plein Theater heeft als motto: Podium van de wereld om ons heen.De serie Nieuwe Noten Amsterdam past hier goed bij. Naast de concertserie Nieuwe Noten is er jeugdtheater en een Eetlokaal met diner + kaart combinaties. Directeur Plein Theater is Berith Danse. 

Meer over concertserie Nieuwe Noten Amsterdam in 2019 en 2020

Nieuwe Noten Amsterdam is een serie met hedendaagse kamermuziek die werk en ideeën van componisten en denkers presenteert.In de concertserie Nieuwe Noten Amsterdam in het Plein Theater kan het publiek kennismaken met de jonge generatie musici/componisten en met prominente musici/makers van nieuwe muziek. De curatoren presenteren in seizoen 2019-2020 onder anderen Merlijn Twaalfhoven, Dudok Quartet, masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam, musici van Ensemble Modern Frankfurt, Goska Isphording (clavecimbel), Pauline Post (piano), Vincent van Amsterdam (accordeon), James Oesi (contrabas), Etienne Nillesen (solo percussie), Duo Bilitis, Bram van Sambeek (fagot) en Marijn Korff de Gidts (percussie). Het definitieve programma (met data & kaartverkoop) van seizoen 2019/2020 wordt bekendgemaakt in juni 2019.

Curatoren concertserie Nieuwe Noten Amsterdam: Fie Schouten en Aspasia Nasopoulou

Fie Schouten (Amsterdam, 1972)  is klarinettiste met voorliefde voor de lage instrumenten en gespecialiseerd in hedendaagse muziek. Zij treedt veelvuldig op als soliste en in ensembleverband en is artistiek leider van het Basklarinet Festijn. Zij initieerde Nieuwe Noten Amsterdam in 2016 en is verheugd dat de serie nu in het Plein Theater als concertserie van start gaat: “Aspasia en ik letten goed op voor het publiek wat er gaande is in de nieuwe muziek en dat presenteren we in deze concertserie”

Componist Aspasia Nasopoulou(Athene, 1972) woont en werkt in Amsterdam sinds 2002. Veel van haar werk is geïnspireerd door schrijvers van vroeger en nu. Ze voegt regelmatig visuele elementen toe aan haar composities. De meer dan 80 composities die zij schreef, worden uitgevoerd in binnen-en buitenland. Zij is initiator en curator van Composer’s Treat, een artist-in-residence programma in Noord Holland. Zij is lid van Nieuw Geneco en het componistencollectief Composing Amsterdam. Donemus geeft haar werk uit.

Plein Theater, Sajetplein 39, 1091 DB Amsterdam

Nieuwe Noten Amsterdam op zaterdag 22 juni 2019, 16-18 uur

Tickets: € 13 / Online: €13 / €11 | Aan de deur: €14 / €12  

© Gerard Mom

https://www.plein-theater.nl/agenda/7311

Meer info over de serie: www.nieuwenoten-amsterdam.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.