Plein Theater en Muziekgebouw presenteren samenwerking en starten kaartverkoop Nieuwe Noten Amsterdam met vier concerten in najaar 2020

Plein Theater en Muziekgebouw presenteren samenwerking en starten kaartverkoop Nieuwe Noten Amsterdam met vier concerten in najaar 2020

Plein Theater en Muziekgebouw kondigen aan dat zij samenwerken voor de serie Nieuwe Noten Amsterdam in het najaar 2020. Het betreft vier concerten Nieuwe Noten Amsterdam waarvoor het Muziekgebouw in Amsterdam Nieuwe Noten Amsterdam opneemt in hun serie Buitengaats. Het zijn vier concerten op zondagmiddag 20 september, 11 oktober, 15 november en 13 december 2020 in het Plein Theater in Amsterdam Oost. Curatoren voor Nieuwe Noten Amsterdam zijn klarinettiste Fie Schouten en componiste Aspasia Nasopoulou. Nieuwe Noten Amsterdam is een maandelijks concert in het Plein Theater, waarbij (inter)nationale componisten premières laten horen waarna er een gesprek volgt met een kenner uit de Nederlandse muziekwereld. Plein Theater fungeert hiermee als de huiskamer voor nieuwe muziek. Publiek maakt premières mee en er ontstaan levendige gesprekken over nieuwe muziek en muziek van de toekomst. De kaartverkoop voor Nieuwe Noten Amsterdam voor het najaar van 2020 is gestart. 

Nieuwe Noten Amsterdam start kaartverkoop voor vier concerten in het najaar 2020

Nieuwe Noten Amsterdam presenteert op zondag 20 september 2020 Joseph Puglia (violist) en Stefania Giadini (astrophysica) die spreken over “Music and Quantum Physics” waarna Joseph Puglia composities van Kurtag, Kaija Saariaho en Andrew Norman laat horen. Op zondag 11 oktober spelen Susanne Fröhlich (blokfluiten) en Erik Drescher. Op zondag 15 november speelt Jan Heinke (steelcello/overtone singing ) een compositie van Miranda Driessen. Op zondag 13 december treedt Arno Bornkamp (baritonsaxofoon) op met composities van Jacob ter Veldhuis, Geert van Keulen, Peter Vigh, Gregory Wanamaker, Ryo Noda, André Arends, Branford Masalis, Jan Menu en Thini Thomsen.

Curatoren Nieuwe Noten Amsterdam 

Curatoren zijn klarinettiste Fie Schouten en componiste Aspasia Nasopoulou. Nieuwe Noten Amsterdam presenteert maandelijks nieuwe composities, toonaangevende musici, gecombineerd met actuele onderwerpen door kenners uit de muziekwereld, op een zondagmiddag één keer aan het begin van de maand. Het motto van Plein Theater: Podium van de wereld om ons heen. De serie Nieuwe Noten Amsterdam past hier goed bij. Naast de concertserie Nieuwe Noten is er jeugdtheater en een Eetlokaal met diner + kaart combinaties. Directeur Plein Theater is Berith Danse. De serie Nieuwe Noten Amsterdam 2019/2020 bestaat in totaal uit zes concerten en vier verrassingsconcerten in seizoen 2019-2020 en vanaf september 2020 4 concerten in samenwerking met het Muziekgebouw.

Aankomende concerten Nieuwe Noten Amsterdam in Plein Theater, seizoen 2019-2020. Nieuwe Noten Amsterdam is elke eerste of tweede zondagmiddag van de maand. 

Nieuwe Noten Amsterdam is een serie van hedendaagse kamermuziek die werken en ideeën van componisten en denkers presenteert. In ieder concert komen bekende ensembles en jonge musici aan het woord. In de concertserie Nieuwe Noten Amsterdam in het Plein Theater kan het publiek kennismaken met prominente musici en componisten van nieuwe muziek.

Zondag 5 april 2020: Harrie Starreveld (shakuhachi) en Huib Ramaer (musicoloog) 

Zondag 10 mei 2020: Bram van Sambeek (fagot) en Marijn Korff de Gidts (percussie) en Elmo Vermijs (architectonisch ontwerper)

Zondag 14 juni 2020: Andrea Voets (musical journalist) spreekt met Keiko Shichijo (piano), Beltane Ruiz Molina (contrabas), Marko Kassi (accordeon) en Fie Schouten (basklarinet)

Zondag 20 september 2020: Joseph Puglia (viool) en Stefanie Giodini (astrophysica)

Zondag 11 oktober 2020: Susanne Fröhlich (blokfluiten) en Erik Drescher (dwarsfluit)

Zondag 15 november 2020: Jan Heinke (steelcello/overtone singing) 

Zondag 13 december 2020: Arno Bornkamp (baritonsaxofoon)

PRAKTISCH:

Nieuwe Noten Amsterdam vindt maandelijks op (de eerste of tweede) zondagmiddag van de maand plaats.

Plein Theater, Sajetplein 39, 1091 DB Amsterdam.

Nieuwe Noten Amsterdam, Aanvang: 15 uur.

De verrassingsconcerten Nieuwe Noten Amsterdam duren 45 minuten, de andere concerten duren twee uur (inclusief pauze).

Meer info & tickets:

https://plein-theater.nl/nieuws/1109/kaartverkoop-najaar-nieuwe-noten-amsterdam-gestart-in-samenwerking-met-muziekgebouw.

https://www.muziekgebouw.nl/agenda/themas/334/Nieuwe_Noten/

https://nieuwenoten-amsterdam.nl

De concertserie Nieuwe Noten Amsterdam 2019-2020 is mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Holland, Amsterdams Fonds voor de Kunst & Plein Theater Amsterdam.

EXTRA MEDIA

interviews bij Concertzender en NPO Radio 4 over Nieuwe Noten Amsterdam:

Foto James Oesi

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.