Pippin, Broadway in Amsterdam

Pippin, Broadway in Amsterdam

Recensie door Dennis Swiers

Broadway New York, het is niet voor iedereen weggelegd om daarheen te kunnen gaan. Koninklijk Theater Carré zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van grote Broadway shows met: Broadway aan de Amstel.

De musical PIPPIN mag de spits afbijten van dit nieuwe project. PIPPIN vertelt het verhaal over Pippin, de zoon van de koning die niet weet wat het doel van zijn leven is. In zijn zoektocht probeert hij verschillende dingen uit: hij gaat het leger in, probeert de macht te grijpen en experimenteert met Seks, Drugs en Rock ’n Roll. Dit alles wordt op een hele speciale manier op het podium gebracht.

PIPPIN, niet te vergelijken met een andere show of musical. Het is een mix van Musical en Acrobatiek. Deze mix zorgt voor een adembenemende voorstelling die je elke keer weer doet verbazen. Deze musical 1 keer bezoeken is eigenlijk niet genoeg, want er is te veel om in 1x te kunnen zien. De muziek is geschreven door Stephen Schwartz, ook bekend van de Broadwayhit Wicked. Zijn muziek past perfect bij het verhaal en de hele entourage.

Deze musical wordt opgevoerd door de originele Amerikaanse cast. De cast heeft een moeilijke taak, want naast zingen, acteren en dansen moeten ze moeilijke acrobatische trucs doen. De zang van de cast is subliem, 100% zuiver en de choreografie van Bob Fosse wordt strak uitgevoerd. De ‘Leading player’, gespeeld door Gabrielle McClinton neemt je vanaf het begin mee in het verhaal. De titelrol wordt gespeeld door Kyle Dean Massey en dat speelt hij met overtuiging.

Niets is te gek. Zelfs de 70 jarige Adrienne Barbeau hangt nog zingend in de trapeze.

PIPPIN, de hit van dit seizoen die je gewoon niet mag missen! 5 hartjes voor PIPPIN

 

Pippin speelt nog tot 10 april in Carré

hart heelhart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.