Pip Utton te zien in nieuwe solovoorstelling Popes

Pip Utton te zien in nieuwe solovoorstelling Popes

Meesteracteur Pip Utton brengt weer een gloednieuw verhaal over een groep mannen die men al eeuwen fascineert: pausen. Utton is als geen ander in staat om bijzondere historische figuren tot leven te wekken op het toneel. Na onder meer Adolf, Churchill, Chaplin, Dickens, Margaret Thatcher en Casanova duikt de acteur nu in de wereld van de kerk. Pip Utton neemt het publiek mee op een meeslepende avond. Hij wordt niet voor niets gezien als de Britse ‘national treasure’ op het gebied van solovoorstellingen. Pip Utton’s Popes is van woensdag 30 maart tot en met zondag 24 april 2016 te zien in de Nederlandse theaters.

Pip doet waar hij goed in is. Hij transformeert in fascinerende persoonlijkheden, grijpt het publiek bij de keel en laat hen gedurende de voorstelling niet meer los. Nu vertelt hij de verhalen over de soms gehate, gevreesde, geliefde en beminde pausen.

Inhoud Paus Stefanus VI liet zijn voorganger Formosus opgraven om hem voor de rechter te slepen, twee vingers af te hakken en zijn lichaam in de Tiber te gooien. Stefanus VI zelf werd later gewurgd. Paus Johannus XII wijdde een tienjarige jongen tot bisschop, maakte van een paleis een bordeel, verkrachtte pelgrims en is waarschijnlijk vermoord door de man van één van zijn minnaressen. Benedict IX was drie keer paus en verkocht het Pausdom tot twee keer toe voor veel goud. Johannes XXIII, Gregorius XII en Benedict XIII waren alle drie tegelijkertijd paus. Alexander VI (hoofd van de legendarische Borgia-familie) is berucht onder de pausen; zijn heerschappij is gevuld met orgiën, moord en vriendjespolitiek. Urbanus VI klaagde dat hij zijn kardinalen niet hard genoeg hoorde schreeuwen terwijl ze gemarteld werden.

Pausen zijn altijd een interessante bron van verhalen geweest. Hun macht en invloed is nog steeds groot…. of niet meer? En is men daar blij mee? Een vermakelijke stoeipartij door de smeuïge levens van pauselijke heersers door de eeuwen heen.

Meer informatie Pip Utton’s Popes is van 30 maart tot en met 26 april 2016 te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie en de gehele speellijst ga naar www.wereldtheater.com. Meer over Pip Utton: www.pip-utton.co.uk.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.