Pip Utton brengt Iron Lady Margaret Thatcher tot leven in het theater

Pip Utton brengt Iron Lady Margaret Thatcher tot leven in het theater

Meesteracteur Pip Utton voor het eerst als vrouw in magistraal solotoneel

Meesteracteur Utton onthult in het magistrale Engelstalige solotoneel Playing Maggie de keerzijde van de medaille van de legendarische politicus. Utton is als geen ander in staat om bijzondere historische figuren uit de wereldgeschiedenis tot leven te laten komen op het toneel. Na onder meer Adolf, Churchill, Chaplin, Dickens en Casanova transformeert de meesteracteur zich nu voor het eerst in twintig jaar tot vrouw! In tegenstelling tot wat het geval was bij Thatcher, is Engeland unaniem over de kwaliteiten van de acteur. Hij wordt dan ook gezien als een ‘national treasure’. In de afgelopen jaren heeft Utton in Nederland een trouwe schare fans opgebouwd. Pip Utton’s Playing Maggie is van dinsdag 3 maart tot en met zondag 29 maart 2015 te zien in de Nederlandse theaters.

 

Over Pip Utton

Pip begon 20 jaar geleden met het schrijven en uitvoeren van zijn one-man-shows. Sindsdien heeft hij wereldwijd verschillende prijzen gewonnen en heeft hij een reputatie opgebouwd als één van de beste schrijvers en uitvoerders van solo-theater.

Begonnen als deskundige op het terrein der edelstenen, besloot hij in 1996 professioneel acteur te worden. Sinds die tijd speelde hij Salieri in Amadeus, Sir Toby Welch in Twelfth Night, Edmund Kean in Flashes of Lightning en Falstaff in Henry IV part 1, waarvoor hij de Best Actor Award kreeg. Hij brak definitief door met zijn portret van Tony Hancock in Hancock’s Last Half Hour. Deze productie stond vier seizoenen lang op het Edinburgh Festival en ook een maand lang in het Pools Nationaal Ballet Theater in Warschau. Pip Utton schrijft, produceert en toert met een gemakkelijk opgezet en toegankelijk drama dat direct tot het publiek spreekt. Zijn doel is niet alleen om te entertainen maar ook het stimuleren van de ‘grijze massa’.

A masterpiece, compelling and unsettling…” (The Scotsman)

“Pip Utton is the doyen of the one-man show…” (the Daily Telegraph)

Pip Utton is a National Treasure…” (Three Weeks)

“Utton krijgt het voor elkaar een theaterzaal te laten verdwijnen en je het gevoel te geven dat je in een zeer intiem gesprek beland bent…” (Theaterparadijs)

Indrukwekkend. Door zoet en zuur, kil en warm, feiten en psychologische interpretatie zorgvuldig af te wisselen, heeft Utton een prachtige voorstelling gemaakt vol intelligente symboliek…” (De Volkskrant over Chaplin)

Meer informatie

Voor meer informatie en de gehele speellijst gaat u naar www.wereldtheater.com.
Pip Utton is van 3 maart t/m 29 maart 2015 te zien in de Nederlandse theaters.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.