Pieter Van Keymeulen: Muzikaal eerbetoon is meteen eerste single
AFSCHEID NEMEN DEED IK… 
OP DE TONEN VAN BARRY WHITE.

Het afscheid van een persoon die je graag hebt gezien zorgt ervoor dat je dat verdriet op je eigen manier gaat verwerken. Toen Pieter eind vorige maand afscheid moest nemen van zijn vader was dat door het favoriete nummer van hem op te nemen. Dan niet in de up-tempo versie versie die we allemaal van Barry White kennen, maar in een ingetogen en oprechte versie.
YOU’RE THE FIRST, THE LAST, MY EVERYTHING.
Toen het nummer was opgenomen reageerden vrienden en familie unaniem positief. Het nummer begon zich te verspreiden en Pieter werd overladen door de positieve reacties via zijn sociale media. Niet alleen door vrienden maar ook door onbekende mensen die de moeite deden een hartverwarmend bericht te sturen.  Alleen … zijn versie van het nummer was nergens te verkrijgen. Daarom besloot de ondertussen 34-jarige zanger/acteur om samen met vrienden een clip op te nemen en het nummer nu toch uit te brengen.


  “Afscheid valt zwaar … en als iemand anders ook iets aan deze muziek heeft, dan deel ik dat graag met de wereld.” aldus Pieter.
  Langs de andere kant heeft het ook iets in hem losgemaakt. Hij staat professioneel op de planken in musicals en het theater. Daarnaast is hij binnenkort te zien in een VTM-serie. Maar het zingen blijft kriebelen. En die draad wordt nu terug opgepikt met enkele singles die binnenkort worden opgenomen.

“Ik had afleiding nodig, en die heb ik teruggevonden in de samenwerking met pianist Pietro Ramman … hij herwerkte het in een ballade precies zoals ik het in mijn hoofd had.” als dus Pieter.
MEER OVER PIETER.
  PIETER VAN KEYMEULEN begon als tiener zang- en danslessen te volgen die goed van pas kwamen als lid van de boyband Sodapop. Hij studeerde vervolgens aan De!Kunsthumaniora (musical) en het Fontys Conservatorium Tilburg (muziektheater) waarnaast hij werkte als zanger bij Fine Fleur en meespeelde in shows van de Efteling.  Hij acteerde in ‘NeuzeNeuze’ van jeugdtheater De Maan, tourde met Els De Schepper in ‘Supervrouw’ en werkte daarnaast als stemacteur. Na een lange break van het acteren en zingen keerde hij vorig jaar terug naar het podium in ‘Blood Brothers’ van InTeam producties en zal in het najaar ook te zien zijn in ‘FIERce!’ van Theater M. In ‘Kiss Of The Spider Woman’ zal Pieter de rol van Valentin vertolken.  Bij het grote publiek is Pieter vooral bekend als acteur op televisie, want hij was eerder zien in televisieseries: onder andere ‘Spring’, ‘Sara’, ‘David’, ‘Loslopend Wild’ en binnenkort dus ook op VTM. 
FOTO: Copyright © 2019 Superior8

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.