‘PIET PIRAAT EN DE KLEINE DINO’

‘PIET PIRAAT EN DE KLEINE DINO’

Recensie: Jacko Pennings
Piet Piraat en zijn maatjes komen na een lange reis aan op Auruseiland en gaan op zoek naar proviand. Plots stuiten onze vrienden op een reuzenei. Zo’n groot ei hebben ze nog nooit gezien en van wie zou het zijn? Berend wil het meenemen om er een reuzenomelet van te maken. Maar dan breekt het ei en verschijnt er… een kleine dino! Dat is het begin van een grappig, maar ook bijzonder spannend verhaal. Kunnen de piraten de kleine dino terug bij zijn mama brengen?

Piet Piraat – Peter Van De Velde
Stien Struis – Anke Helsen
Berend Brokkenpap – Dirk Bosschaert
Steven Stil – Dirk Van Vooren

Zoals gewoonlijk zijn de voorstellingen van Studio 100 altijd een feestje voor de kinderen. Het verhaal is simpel en eenvoudig, het duurt niet te lang en het kinderoog wil ook wat in de vorm van vrolijke vormen en kleuren in het decor, wat overigens bij deze voorstelling ontzettend mooi is. Vooral het technische inkijkje in de kombuis is erg mooi gedaan! Ze liften met dit verhaal op mooie wijze mee met de gekte rondom de dinosauriërs die er sinds een aantal jaren is. Dit doen ze ook met de originele cast die de kinderen kennen van de populaire gelijknamige tv-serie. Iets wat uiteraard zorgt voor de juiste herkenbaarheid bij de kleinste bezoekers.
Het grappig en ietwat dommig gespeelde van de acteurs laat de kinderen makkelijk in het verhaal meegenomen worden en de interactie met de kinderen in de zaal is effectief en goed geslaagd. De juiste balans tussen spel en muziek lijkt dan ook goed te zijn gebruikt. Tijdens het spel weten de acteurs soms leuk contact te maken met de kinderen door een keer te zwaaien of Piet Piraat zegt wat leuks tegen het jongste publiek. De gehele vrolijke bedoeling is allemaal makkelijk te volgen. Dit klinkt op deze manier misschien als kritiek, maar het is in serieuze zin juist de kracht van dit kindertheater; het is oppervlakkig en er zit geen dubbele bedoeling of diepe achtergrond bij. Kinderen kunnen tussendoor naar een plaspauze en eenmaal terug in de zaal kost het ze weinig tot geen moeite om terug in het verhaal te komen.

Een geweldig leuke voorstelling waarbij zowel ouders als kinderen zich niet zullen vervelen. En dat men na afloop nog uitgebreid de tijd neemt om met de kinderen in het decor op de foto te gaan, dat is natuurlijk de spreekwoordelijke kers op de taart die ook de ouders nog lang bij zal blijven!
Schip ahoy, piraatjes!

hart heelhart heelhart heelhart heelhart half
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.