PIA DOUWES SPEELT HOOFDROL IN THE ADDAMS FAMILY

TEC Entertainment maakt vandaag bekend dat internationale musicalster PIA DOUWES de vrouwelijke hoofdrol zal spelen in de nieuwe Nederlandse versie van de Broadway hit-musical THE ADDAMS FAMILY. De musical is van November 2018 tot en met Maart 2019 in de grotere theaters van Nederland te zien zijn.

Pia Douwes heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd. Na haar debuut in 1986 in Wenen in Little Shop of Horrors was zij ze te zien in talloze musicals in Nederland, België, Oostenrijk, Duitsland en schitterde zij in theaters van Moskou tot de Londense West End en Broadway in New York. In 2015 was zij voor het laatst in Nederland in een musical te zien als Mrs. Wilkinson in Billy Elliot. Eind 2017 bracht Pia, die op 65 verschillende CD’s te beluisteren is, haar eerste solo CD uit met als titel After All This Time. Deze maand is Pia Douwes, samen met de Duitse musicalster Uwe Kröger, op jubileumtournee door Duitsland naar aanleiding van de 25e verjaardag van de musical Elisabeth, waarin zij beiden de hoofdrollen creëerden. Pia Douwes speelt in THE ADDAMS FAMILY de rol van Morticia Addams, de bloedstollend mooie echtgenote van Gomez en moeder van Wednesday en Pugsley.

Producent Marc Muller van TEC Entertainment is bijzonder gelukkig dat Pia Douwes de rol van Morticia Addams zal gaan spelen. “We hebben de afgelopen jaren een aantal bijzonder succesvolle producties naar Nederland kunnen halen als de Broadway musical klassieker West Side Story en de rockopera Jesus Christ Superstar, met in de hoofdrol de legendarische Ted Neeley. Met de THE ADDAMS FAMILY maken we voor het eerst een geheel eigen Nederlandse bewerking van een Broadway hit-musical en met Pia hebben we de een gedroomde Morticia binnen gehaald. Ik kijk ontzettend uit naar onze samenwerking.”

Verhaal

De excentrieke Addams Family is springlevend! De gepassioneerde Gomez en zijn geliefde Morticia, hun duistere ‘schatjes’ Wednesday en Pugsley, Oom Fester, Oma en uiteraard butler Lurch treden uit de duisternis en verruilen hun macabere villa voor een zwarte komedie in het theater. Dochter Wednesday Addams is volwassen geworden en draagt een schokkend geheim met zich mee. Ze is verliefd op Lucas, een gewone jonge man die, tot overmaat van ramp, afkomstig is uit een ‘doodnormaal’ gezin! Ze deelt het geheim enkel met haar vader Gomez, die echter nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen heeft gehouden. Als Lucas en zijn ouders worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, komt de waarheid op tafel te liggen. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld. 

De muzikale komedie THE ADDAMS FAMILY is gebaseerd op de personages gecreëerd door Charles Addams. Muziek en songteksten zijn geschreven door Andrew Lippa, die ook de muziek en de teksten schreef voor de Broadway musical Big Fish, de muziek voor het Broadway toneelstuk The Farnsworth Invention en het script, muziek en teksten voor de Drama Desk prijswinnende musical The Wild Party. Marshall Brickman en Rick Elice schreven samen het script voor de meermaals bekroonde Broadway musical Jersey Boys. Marschall Brickman schreef verder samen met Woody Allen het script voor de films voor Sleeper, Annie Hall, Manhattan en Manhattan Murder Mystery en was hoofdschrijver voor The Tonight Show with Johnny Carson. Rick Elice’s toneelstuk, Peter and the Starcatcher, ontving negen nominaties en won in 2012 vijf Tony Awards.

Vorige maand werd bekend dat het creatieve team van de nieuwe Nederlandse versie van THE ADDAMS FAMILY zal worden aangevoerd door regisseur Paul Eenens, choreograaf Stanley Burleson en vertaler/bewerker Jon van Eerd. De namen van de overige hoofdrolspelers, en leden van het creatieve team, worden binnenkort bekend gemaakt.

De nieuwe Nederlandse versie van THE ADDAMS FAMILY is in theaterseizoen 2018 – 2019te zien. De kaartverkoop voor de voorstellingen van THE ADDAMS FAMILY gaat later deze maand van start.

www.tec-entertainment.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.