PIA DOUWES SCHRIJFT EERSTE BOEK

Augen.Blicke aus dem Barock: visuele vertelling van een grillig tijdperk

Vandaag, dinsdag 5 april 2016, is in het Amsterdamse hotel Seven One Seven het eerste exemplaar van boek Augen.Blicke aus dem Barock van Pia Douwes uitgereikt aan Karin Bloemen. Frits Sissing presenteerde de uitreiking, die onder andere werd bijgewoond door musicalcollega’s Tony Neef, Stanley Burleson en Doris Baaten.

Augen.Blicke aus dem Barock is geen biografie, maar een visuele vertelling; een ode aan een grillig tijdperk dat Pia al jaren fascineert om zijn artistieke rijkdom. De interesse van Pia voor deze periode komt mede voort uit het feit dat zij is opgegroeid te midden van een familie met een voorliefde voor kunst en muziek.

Augen.Blicke aus dem Barock is een prachtig fotoboek geworden met beroemde gedichten en persoonlijke teksten in drie talen waar Pia erg trots op is. Het boek is ontstaan uit een bijzondere samenwerking met de Oostenrijkse top-fotografe Simone Leonhartsberger.

Het is dit jaar bovendien dertig jaar geleden dat de carrière van Pia Douwes van start ging, een carrière die haar naar alle grote theaterpodia van de wereld heeft gebracht. Pia Douwes creëerde in 1992 de titelrol in de musical Elisabeth, een rol die zij inmiddels meer dan 1.000 keer gespeeld heeft in Oostenrijk, Duitsland en Nederland. De rol van Velma Kelly in de musical Chicago speelde zij in Nederland, de Londense West End, en als eerste Nederlandse actrice, op Broadway in New York. In Nederland was zij verder o.a. te zien in musicals als Les Misérables, Evita, Cabaret, Passion, Sunset Boulevard, We Will Rock You en Billy Elliot en deze maand is zij in de Oostenrijkse hoofdstad wenen te zien in de musical Next To Normal. Verder was zij onder andere op televisie te zien in de Op Zoek Naar.. serie, Wilhelmina en Annie M.G. en op toneel in Kramer vs. Kramer en Master Class, waar zij de rol van operadiva Maria Callas vertolkte. En tussen al haar optredens door heeft zij de tijd vrij gemaakt om een zeer bijzonder boek samen te stelen, dat zij in eigen beheer uitgeeft.

Augen.Blicke aus dem Barock is uitsluitend verkrijgbaar in de webshop van Pia Douwes: www.piadouwes.com en kost € 29,90 (exclusief verzendkosten).

FOTO: Peggy de Haan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.