PIA DOUWES AANWEZIG BIJ VERTONING DOCUMENTAIRE MIJN LEVEN IS VAN MIJ IN CHASSÉ CINEMA BREDA

PIA DOUWES AANWEZIG BIJ VERTONING DOCUMENTAIRE MIJN LEVEN IS VAN MIJ IN CHASSÉ CINEMA BREDA

Op woensdag 27 juni om 19.20 uur is de documentaire Mijn leven is van mij over musicalster Pia Douwes te zien in Chassé Cinema. Na afloop van de film is zij ook aanwezig voor een nagesprek met de aanwezige bezoekers. Kaarten kosten € 8,50 en zijn vanaf nu verkrijgbaar via chasse.nl/pia

Mijn leven is van mij is een intiem portret van musicalster Pia Douwes. Al dertig jaar lang wordt musicalster Pia Douwes internationaal geroemd. Haar grote doorbraak beleefde ze in 1992 toen zij de titelrol kreeg in Elisabeth in Wenen. Sindsdien is het lied Mijn leven is van mij onlosmakelijk met Pia verbonden. Ze speelde iconische hoofdrollen in musicals als Chicago, Evita, Cats, Les Misérables en Sunset Boulevard. Geprezen voor haar werk en in elke rol die ze zich wenste, reisde ze de hele wereld over.

Filmmaakster Emma Westermann volgde Pia Douwes in haar vertrouwde bestaan als musicalster dat haar al dertig jaar perfect past; een goedlachse diva die, met een overvolle agenda, rennend van repetitie naar repetitie, het uiterste uit zichzelf haalt. Voorstellingen, hotels, lange autoritten, spotlights, applaus en aandacht; het zijn de vaste waarden in haar bestaan. Net zoals haar ouders, die zeer betrokken zijn bij haar leven en geen voorstelling van haar missen. Haar vader – bekend als ‘Papapia’ in de musicalwereld – heeft zelfs haar gehele loopbaan vastgelegd en zorgvuldig gearchiveerd.

Pia heeft de ambitie om nog lang aan de top te blijven, maar tegen welke prijs? De film toont de worsteling van een topartiest om mentaal en fysiek overeind te blijven. Een pijnlijk proces. Hoe harder ze probeert, des te moeilijker het wordt, totdat ze uiteindelijk niet meer kan. Om tegemoet te kunnen blijven komen aan de tol die een leven aan de top nu eenmaal eist voelt ze dat er iets moet veranderen, en maakt de balans op: “Ik wil niet overleven, ik wil leven!”, zegt ze stellig.

Mijn leven is van mij – met nagesprek Pia Douwes

Woensdag 27 juni, 19.20 uur

Chassé Cinema

Kaarten à € 8,50 via www.chasse.nl/pia

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.