Philharmonie zuidnederland speelt de muziek in van Dagboek van een Herdershond

Philharmonie zuidnederland speelt de muziek in van Dagboek van een Herdershond

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht zijn verheugd bekend te maken dat philharmonie zuidnederland de muziek van Dagboek van een Herdershond op band gaat inspelen. De muziek is gecomponeerd door Ad van Dijk. De muzikale leiding van deze musical is in handen van Rob Mennen. De openingstune van de legendarische tv-serie wordt iedere avond live gespeeld door een Limburgse harmonie of fanfare. Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden speelt tijdens de première op zondag 8 mei 2022 in MECC Maastricht.

Regisseur Servé Hermans: “Uit Limburg hebben we de grootsten op muzikaal gebied bereid gevonden om mee te doen. De philharmonie zuidnederland is al jarenlang een succesvolle partner van Toneelgroep Maastricht. Ik ben trots dat onze samenwerking wordt voortgezet in deze musical. In Dagboek van een Herdershond mag een harmonie of fanfare niet ontbreken. Maar liefst vijftien harmonieën en fanfares doen mee. Alles onder leiding van pianist en muzikant Rob Mennen uit Berg en Terblijt.” 

Producent Albert Verlinde: “De composities van Ad van Dijk en de grootschaligheid van deze spektakelmusical vragen om een groot orkestraal geluid en ik ben blij dat Philharmonie Zuid Nederland deze arrangementen gaat inspelen. Ik heb eerder met ze gewerkt bij The Sound of Music en weet hoe hun grootse geluid door iedereen voor en achter de schermen maar zeker ook door het publiek gewaardeerd wordt. Rob Mennen kende ik van zijn programma’s voor L1, ik ben onder de indruk van de kwaliteit en zijn muzikale talent waarmee hij nu al met onze zangers en zangeressen werkt.”


Stefan Rosu, intendant van philharmonie zuidnederland: “Als orkest kijken we er erg naar uit om deze muzikale rol te vervullen in deze spektakelmusical. Zodat niet alleen vele Limburgers, maar toeschouwers uit het hele land kunnen genieten van deze prachtige arrangementen, ingespeeld door philharmonie zuidnederland onder leiding staat van dirigent Enrico Delamboye, niet geheel toevallig ook een Limburger met een prachtige internationale carrière als dirigent bij vele opera’s en symfonieorkesten.”

Het verhaal
In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Dagboek van een Herdershond is in mei en juni 2022 te zien in MECC Maastricht.

Meer informatie en kaartverkoop: www.dagboekvaneenherdershond.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.