Petra Laseur naast Frank Sanders in Rondom het Rembrandtplein

Petra Laseur naast Frank Sanders in Rondom het Rembrandtplein

Producent Homemade Productions maakt vandaag bekend dat ook Petra Laseur in de nieuwe Nederlandse musical Rondom het Rembrandtplein te zien zal zijn. Zij zal de rol van Marie Serierse spelen, de echtgenote van Frits Schakels. Met de komst van Laseur is de cast compleet. Eerder werd bekend dat Frank Sanders de rol van Frits Schakels op zich zal nemen.
 
De rijke carrière van Petra begon in 1959 bij de Nederlandse Comedie. Vele rollen volgde. Onder andere bij Toneelgroep Globe, Het Publiekstheater, Toneelgroep Amsterdam, Theater van het Oosten, het Noord Nederlands Toneel, Het Nationale Toneel, Het Toneel Speelt en Orkater. Ze werd onderscheiden met de Colombina voor haar vertolking van Sonja in Oom Wanja (1969). Voor haar titelrollen in Hedda Gabler (1972) en Groot en Klein (1981) ontving ze de prestigieuze Theo d’Or. In 2002 ontving ze Het Gouden Beeld voor haar rol van Els Tegenkamp in de verfilming van Familie. In 2011 was ze te zien als Koningin Wilhelmina in de musical Soldaat van Oranje.   
 
Rondom het Rembrandtplein
Frits Schakels reisde met zijn eigen revuegezelschap door heel Nederland, maar kwam altijd thuis in Amsterdam. Daar speelde hij zijn voorstellingen vooral op en rondom het Rembrandtplein. Frits was heimelijk homoseksueel, in een tijd waarin homoseksualiteit niet alleen verwerpelijk, maar het bedrijven van de mannenliefde onder de 21 jaar bij wet verboden was. Hij belandde daarom menigmaal in de cel. Om de schijn op te houden trouwde hij met artieste Marie. Samen kregen ze een dochter.
 
Creatives
Het script is geschreven door Dick van den Heuvel (Musical Award 2018 voor Beste Script voor Was Getekend Annie M.G.), Allard Blom tekende voor de liedteksten en Jeroen Sleyfer is verantwoordelijk voor de muziek. De regie is in handen van Eddy Habbema met staging van Stanley Burleson (Musical Award 2018 voor Beste Mannelijke Hoofdrol in From Sammy with Love). Het lichtontwerp is van de hand van Coen van der Hoeven en decoradvies van Eric Goossens. Kostuums door Sally Dyer. 
 
Naast Frank Sanders en Petra Laseur zullen Robin van den Heuvel (Spijt, Tina), Christian Seijkens (De Jantjes), April van Amelsvoort (Harrie let op de kleintjes, Sweeney Todd), Martijn Noort (Razend) en Jochem Smit (Razend, You’re the Top) in de voorstelling meespelen.
 
Rondom het Rembrandtplein speelt komende juni drie try outs in Bussum en is daarna slechts 11 keer en exclusief in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam te zien. Voor speellijst en tickets: www.rondom.amsterdam.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.