Peter Pan; Vliegt recht je hart in..

Peter Pan; Vliegt recht je hart in..

Recensie: Sabine Vercouteren

Na succesvoorstellingen als Narnia de Musical, Kruistocht in Spijkerbroek, Oorlogswinter de Musical en De Tovenaar van Oz, presenteert het Nationaal Jeugd Musical Theater de nieuwe Nederlandse musical Peter Pan: Het echte verhaal. Die op 1 en 2 oktober in Première is gegaan in het Zaantheater in Zaandam.

In een donkere zaal begint het verhaal met het lichtpunt, Tinkerbel. Door haar lichtpunt wordt het doek geopend en beland je in de slaapkamer van de Wendy, John en Michael. Nadat het dienstmeisje een korte intro heeft gegeven. Begint Wendy met het voorlezen van haar broertjes John en Michael. De verhalen laten de Darlings dromen over hun eigen fantasie-eiland: Nimmerland.

Maar dan komt hun tante, die vertelt dat Wendy volwassen moet worden. Een dame. Maar wie wilt dan nou om zo een leeftijd, als je nog vol met fantasie verhalen zit. Nadat Peter Pan en Tinkerbel twee keer zijn langs geweest, wordt Wendy wakker. Samen met haar broertjes, nemen Peter Pan en Tinkerbel hun mee naar Nimmerland. Wendy wordt de moeder van de Verloren Jongens, er wordt gefeest met de heldhaftige indianen rond een groot kampvuur, en komen oog in oog te staan met de slechte Kapitein Haak (gespeeld door Jeroen Phaff) en de bloedlustige zeemeerminnen.

Wendy komt erachter dat ze volwassen wordt, en wilt haar gevoelens delen met Peter Pan. Maar liefde? Wat is dat? Daar komt ze achter als ze toch de lieve kant van Kapitein Haak tegen komt. Maar als Peter Pan ziet dat Tinkerbel, haar leven voor hem opoffert voelt Peter Pan diep van binnen een warm gevoel. Tinkerbel moet weer gaan leven. Samen met de hele zaal, moet er geroepen worden. “Ik geloof in elfjes”, “Ik geloof in elfjes” En het lukt, Tinkerbel komt tot leven. In de tussentijd krijgen ze te horen dat Wendy, John en Michael en de Verloren Jongens zijn meegenomen door Kapitein Haak. Met een spannend zwaardgevecht wordt Kapitein Haak en zijn bemanning uitgeschakeld.

Samen met de Verloren Jongens winnen ze de strijd, en gaan terug naar vader en moeder Darling in het oude Londen. Samen met een prachtig decor waarbij praktisch en creatief is omgegaan met de decorstukken. Wordt er een verhaal vertelt met onder andere de thema’s vriendschap, verlangen, verantwoordelijkheid, opgroeien en volwassen zijn langs.

De rol van Peter Pan, werd gespeeld door de veertienjarige Ferron de Wit. Hij zet een ondeugende rol neer, maar laat ook zijn emotionele kant zien. Zijn tegenspelster Wera Misset als Wendy geeft een mooi tegelspel en laten op een bijzonder manier zien dat het moeilijk is om te worstelen tussen kind blijven en volwassen worden. De rol van Jeroen Phaff als Kapitein Haak is op zijn lijf geschreven. Hij laat zowel zijn gemene kant, maar ook de twijfelende kant van Kapitein Haak goed zien

Speciaal voor de voorstelling is er een nieuwe tekst geschreven en heeft Elise Berends, onder andere bekend van Tarzan, Mamma Mia en Zorro, de muziek gemaakt. De muziek is krachtig en meeslepend. En bevat een aantal prachtige nummers, wat lijdt tot kippenvel. Er waren diverse kleine technische storingen, maar die wogen niet op tegen kwaliteit van het stuk.

hart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.