Peter Heerschop, Viggo Waas, André Dongelmans, Maartje van de Wetering e.a. samen op toneel

Peter Heerschop, Viggo Waas, André Dongelmans, Maartje van de Wetering e.a. samen op toneel

Ook met Han Römer, Bas Hoeflaak, Vincent Croiset, Genio de Groot en Stephanie Louwrier


Amsterdam – Vanaf februari 2022 zijn onder andere Peter Heerschop, Viggo Waas en Maartje van de Wetering te zien in het toneelstuk Festen, maakt producent Bos Theaterproducties bekend. Peter Heerschop tekent tevens voor het script met een nieuwe zwartkomische bewerking. Festen is een theaterbewerking van de wereldberoemde filmklassieker van Thomas Vinterberg, over een familiediner dat door één speech verandert in een slagveld. Bas Hoeflaak, André Dongelmans, Vincent Croiset, Genio de Groot, Stephanie Louwrier en Han Römer als pater familias zijn ook te zien in de voorstelling. De première is op 9 maart 2022 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Kaartverkoop is gestart. 

Peter Heerschop: “Festen is een prachtig stuk. Een dramatisch verhaal over een familie die bijeenkomt om de verjaardag van hun vader te vieren. Tijdens het diner zorgt de speech van de zoon voor duistere onthullingen die de ware aard van een ieder aan tafel bloot leggen. In mijn bewerking voegen we cabaret toe aan het verhaal; keihard lachen met een huilend hart.”
 
Inge Bos: “In Festen spelen een bijzondere combinatie van acteurs en cabaretiers uit de top van de theaterwereld. Een toneelvoorstelling met negen man cast op het toneel – gebracht door een vrije theaterproducent – dat is een unicum op de Nederlandse podia. Als theaterliefhebber mag je Festen daarom komend seizoen niet missen.”
 
Festen
Festen van Thomas Vinterberg kwam in 1998 uit en deze werd overladen met in totaal zevenentwintig prijzen, o.a. de juryprijs van Cannes Filmfestival en werd genomineerd voor een Golden Globe en de BAFTA. In 2002 / 2003 werd Festen in Nederland gespeeld door De Ploeg (Piet Römer, Peter Heerschop, Viggo Waas, Genio de Groot, Titus Tiel Groenestege, Han Römer, Joep van Deudekom). Dit maal tekent Titus Tiel Groenestege voor de regie.

FOTO: © Retatchi Amsterdam (bewerking) en Michele Secchi (fotografie)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.